Marc Rebulà abandona la militància d’ERC en suport a Sílvia Guillén

El regidor d’Esports revela que va ser testimoni de la presumpta agressió masclista a Sílvia Guillén i assegura que “subscriu al 100%” el seu relat. Rebulà ha decidit trencar el carnet d’ERC per discrepàncies amb la gestió del cas. 

Rebulà, durant una intervenció pública // Ajuntament de Molins de Rei

Ho va fer públic a través de les xarxes socials amb un missatge críptic, confús sense context. El regidor Marc Rebulà ha abandonat la militància d’ERC. El motiu setmanes després d’aquell anunci: donar suport a la seva companya de grup municipal i de govern, Sílvia Guillén, que aquest dimarts ha fet públic que ha estat víctima d’una presumpta agressió masclista per part d’un company de partit.

“El factor determinant és la gestió de la secció local que converteix la víctima en botxí”, afirma Rebulà en declaracions a Viu Molins de Rei. “És surrealista, i encara ho és més quan el cas es coneix en l’àmbit comarcal i nacional del partit”, afegeix. Segons Rebulà, en el moment en què “es demana perdó i es pacta continuar sense tenir la mateixa relació dins del grup municipal es podia haver tancat una carpeta, però no va ser així”.

Sobre l’article d’opinió de Guillén, Rebulà indica que “subscriu al 100% les seves paraules”. De fet, el regidor revela que “estava present en el moment dels fets” i que va “veure tot”. Aquest diari s’ha posat en contacte amb l’altre regidor del partit, Eduard Suàrez. De moment, però, ha preferit no fer declaracions. Per la seva banda, l’agrupacó local d’ERC ha demanat l’ajut del òrgans nacionals del partit davant la presumpta agressió descrita.

Un militant de base de tota la vida

Al fer-se pública la baixa de militància de Rebulà, ERC Molins de Rei va assegurar a Ràdio Molins de Rei que no tenia intenció d’expulsar Rebulà del grup municipal. Per tant, podria continuar com a regidor independent amb les responsabilitats al capdavant de les regidories d’Esports i Comerç i Mercats. El molinenc va iniciar-se a les JERC, les joventuts d’ERC, als anys 90 i és militant d’ERC des de l’any 2010. Simpatitzant de tota la vida, ja col·laborava amb els republicans des de l’època de Pilar Rahola i Àngel Colom.

Recomanacions personalitzades