La cúpula d’ERC investigarà l’agressió masclista a Guillén

La formació nacional obre un expedient informatiu per aclarir i resoldre els fets denunciats. ERC eludeix tenir en compte que alguns membres del partit ja coneixien el cas i que van convidar a Guillén a “rentar els draps bruts a casa”.

Concentració de les dones d’ERC en el Dia Contra la Violència Envers les Dones // ERC

L’aparell polític d’ERC a escala nacional ha decidit activar els protocols interns “amb màxima urgència” per investigar la presumpta agressió masclista denunciada per la portaveu del grup municipal a Molins de Rei, Sílvia Guillén. Segons la formació, l’obertura de l’expedient informatiu servirà per prendre les decisions necessàries amb l’objectiu de resoldre la qüestió.

Tal com es desprèn del comunicat dels republicans, el partit no tenia constància de què haguessin succeït aquesta agressió. Tot i això, s’ha de tenir en compte que en realitat la seva pròpia secció local ha reconegut que des de fa temps s’han mantingut trobades entre Guillén i el seu agressor, tot i no resultar satisfactòries.

A més, en aquestes trobades també van intercedir des d’un diputat del Parlament, que li va oferir “un pacte en nom del partit”, fins a diversos membres del partit a nivell comarcal. En aquest sentit, el representant d’ERC al Baix Llobregat va aconsellar a l’afectada -segons la mateixa regidora- que “els draps bruts es renten a casa i, si pot ser, en silenci”, alhora que l’hauria advertit que, en cas de fer-ho públic, el presumpte agressor l’acabaria denunciant per calúmnies.

Expedient en marxa

Tot i això, la cúpula del partit ha expressat “la seva preocupació pels fets denunciats, amb voluntat d’escoltar totes les parts”. En paral·lel, també ha mostrat “el màxim respecte a la regidora Sílvia Guillén”, tot i que sense condemnar el succés ni solidaritzar-se implícitament amb ella. D’altra banda, destacar que aquest expedient informatiu el durà a terme la figura del responsable de compliment del codi de conducta i es resoldrà “amb la màxima urgència possible”.

Recomanacions personalitzades