El Moviment 15 Arcades exigeix la dimissió d’Eduard Suàrez per l’agressió a Guillén

La nova formació política demana la dimissió del regidor d’Educació, Infància i Família i denuncia que el govern municipal encara no s’hagi pronunciat respecte a la polèmica.

El regidor d’Educació, Eduard Suárez // Jordi Julià

El Moviment 15 Arcades ha exigit aquest dimecres la dimissió del regidor d’Educació, Infància i Família, Eduard Suàrez, per la presumpta agressió masclista a la seva companya i portaveu del grup municipal, Sílvia Guillén. Si bé al seu parer s’hauria de respectar la presumpció d’innocència de Suàrez, fonts de la formació donen versemblança al relat de la víctima. De fet, segons l’article publicat al ‘Viu Molins de Rei per Guillén, el mateix agressor hauria reconegut els fets en les executives internes del partit.

La jove formació també ha denunciat el silenci del govern municipal, el qual a hores de publicar aquest article encara no s’ha expressat públicament respecte a la polèmica. A més, destaquen que aquesta agressió no és l’única que s’ha arribat a produir en les formacions polítiques, tot i que històricament els partits han tendit a imposar la “llei del silenci”. En la seva opinió, l’Omertà “ha estat i és la manera de fer de la majoria d’organitzacions”, actitud respecte a la qual “la ciutadania ja n’està farta”.

Per últim, el Moviment 15 Arcades ha agraït “el valent gest de la Sílvia” a l’hora de denunciar els fets, així com el del seu company de grup municipal Marc Rebulà, qui va deixar ERC després de conèixer el cas i veure com la secció local dels republicans convertia “la víctima en botxí”. A parer de la formació sense representació a l’Ajuntament, l’actitud de tots dos “marca el camí d’un futur més lluminós i transparent, on les vergonyes dels que mai han tingut vergonya quedin finalment expulsades de l’esfera pública”.

Recomanacions personalitzades