La Generalitat fia la futura residència a la “disponibilitat pressupostària”

La futura residència i centre de dia de Molins de Rei s’ubicarà en el carrer de les Sínies i disposarà entre 100 i 140 places residencials.

Signatura del protocol // Generalitat de Catalunya

Primera llum verda a les places residencials públiques. Aquest passat dijous el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, i l’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals, han signat el protocol que ha de permetre incrementar aquest servei a la localitat. Un full de ruta en què la Generalitat declara les seves intencions per concertar un total de 50 places residencials i una vintena de places d’atenció diürna. En aquest sentit, però, cal posar de relleu, però, que la mateixa Generalitat ha assegurat que l’acord definitiu se signarà més endavant i fiarà el nombre de places a la “disponibilitat pressupostària”.

Un altre aspecte a destacar és que la Generalitat com a màxim finançarà la meitat de totes les places que s’ofereixin al futur edifici, ja que aquest disposarà entre 100 i 140 places residencials (encara a concretar). Si més no, es preveu que aquest 2019 es realitzi la licitació municipal del projecte de construcció, procés en el qual Casals vol que siguin els mateixos interessats els que participin en el disseny.

Declaració d’intencions

Amb el protocol de col·laboració, l’administració catalana “es compromet a donar suport” a la posada en marxa d’aquest nou equipament. El conseller El Homrani ha explicat que aquest compromís es concretarà aquest mateix mes de desembre amb la tramitació d’un conveni on es fixarà la concertació de les places. Segons la Generalitat, en realitat serà la “disponibilitat pressupostària” la que determini el nombre de places que es podran finançar.

Tal com ha destacat El Homrani, l’acord d’aquesta setmana passada serveix per “desencallar el projecte” mitjançant “una fórmula de col·laboració en què l’Ajuntament assumeix la construcció i el Departament garanteix la viabilitat del servei”. Al seu parer, el protocol signat amb l’administració molinenca servirà “perquè les persones grans amb dependència puguin ser ateses al seu entorn comunitari”.

Recomanacions personalitzades