L’Ajuntament demana a la Generalitat alternatives a la caça per controlar els senglars a Collserola

El regidor de Medi Ambient de Molins de Rei, Josep Raventós, ha enviat una carta al Govern perquè suprimeixi les batudes i es comprometi amb el benestar animal. És una resposta a la recent autorització per part de la Generalitat. 

Cartell d’una de les batudes // Cugat.cat

L’Ajuntament de Molins de Rei ha enviat una carta a la Generalitat de Catalunya perquè trobi alternatives ètiques i responsables amb animals i persones a la caça com a mètode de control de la població de senglars a Collserola.

La missiva ha estat signada pel regidor de Medi Ambient, Josep Raventós (CUP). En un comunicat, la CUP ha informat que l’escrit és “una resposta a l’autorització de la Direcció General d’Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi, que permet realitzar batudes en el terme de Molins de Rei en la zona del Parc Natural de Collserola”.

El consistori governat per CDC, la CUP i ERC recorda que s’ha compromès en contra de l’ús d’armes en el seu territori. “Des de fa bastants anys, l’Ajuntament no autoritza les batudes perquè considera que la utilització d’armes i munició no és una solució adaptada als nostres temps”, remarquen. A més insisteix en el compromís del consistori amb el benestar animal, de forma que els porcs senglars i vietnamites puguin habitar al seu territori.

En relació a les batudes, la CUP creu que la seva autorització intermitent és una actuació “perillosa que no respon a les demandes ètiques de la societat”. A més, exigeix a la Generalitat que implanti mesures de control poblacional de les espècies i que no faciliti la desaparició de moltes d’elles.

Recomanacions personalitzades