Molins de Rei aprova una ordenança per regular l’ús de la bicicleta al Parc Natural de Collserola

El text preveu sancions de fins a 500 euros per circular per camins no autoritzats. Tot i això, l’Ajuntament defensa que es tracta d’una mesura dissuasiva i no impositiva.

El Parc de Collserola és una ruta habitual dels ciclistes // Barcelona Turisme

L’Ajuntament de Molins de Rei ha aprovat recentment una ordenança per regular l’ús de la bicicleta al Parc Natural de Collserola. La mesura suposa l’aplicació de la normativa impulsada pel Consorci del Parc de Collserola, en la qual es limita la circulació de les bicicletes pels camins autoritzats i a una velocitat màxima de 20 quilòmetres per hora. L’objectiu de la iniciativa és regular els usos de les bicicletes per protegir l’entorn natural del parc i que la pràctica sigui compatible amb la presència de vianants.

Des de l’Ajuntament de Molins de Rei, fonts municipals han indicat a Viu Molins de Rei que, tot i que l’ordenança preveu multes, “el propòsit és regular la circulació dels vehicles i que es compleixi la normativa”. El consistori molinenc admet que disposen de “ recursos limitats per perseguir a tots els infractors, però sí per organitzar la utilització del parc que fan els usuaris”.

Protegir el patrimoni natural

L’ordenança té l’objectiu de protegir el patrimoni natural i només permet la circulació per “itineraris i pistes del mapa d’ús ciclista amb una amplada de més de tres metres”, segons estableixen els serveis tècnics del Parc de Collserola. A més, prohibeix la presència de bicicletes en les reserves naturals i a les àrees incloses dins del Pla especial d’ordenació i de preservació del medi natural del Parc de Collserola (PEPCo).

Les sancions per l’incompliment de l’ordenança poden arribar a ser de 500 euros si la infracció es considera greu. En el cas de les infraccions greus i lleus, la multa és d’entre 100 i 200 euros. En relació als límits de velocitat, l’Ajuntament aplicarà les normes que es contemplen a la Llei de Trànsit.

Recomanacions personalitzades