La tarifa plana de transport públic arribarà també a Molins de Rei, reduint preus dels viatges

Contingut patrocinat 

Moure’s entre tots els municipis de la Metròpolis Barcelona al preu d’una zona tarifària serà una realitat a partir de l’1 de gener. El 2019 entra en vigor la tarifa plana metropolitana de transport públic que reduirà el cost dels trajectes i facilitarà el canvi d’hàbits de la ciutadania cap a una mobilitat més sostenible.

L'Estació de Renfe de Molins de Rei // Ajuntament de Molins de Rei

L’estació de Molins de Rei // Ajuntament de Molins de Rei

Viatjar en transport públic des de Molins de Rei a segons quins municipis de l’àrea metropolitana pot arribar a costar fins la meitat de preu a partir del 2019. Es quan entrarà en vigor la tarifa plana metropolitana de transport públic, que permetrà moure’s entre tots els municipis de la metròpolis al preu d’una zona tarifària. Abastarà 12 municipis més del Baix Llobregat i 6 més del Vallès Occidental. Tots ells, tot i estar dins l’àrea metropolitana, formen part de la segona corona tarifària.

A partir de gener, ja no serà necessari comprar un títol de transport de dues zones per anar des de Molins de Rei a Barcelona o a L’Hospitalet, per exemple, o per fer d’altres viatges interns dins l’àmbit de l’àrea metropolitana. Serà suficient comprar una T-10 d’una zona per 10,20 euros (segons tarifes 2018) en comptes dels 20,10 que costa la de dues zones. L’estalvi serà del 49%. I si es tracta de la T-Trimestre o la T-Jove, l’estalvi serà d’un 26%.

Antoni Poveda, vicepresident de mobilitat i transport de l’AMB “És un acord històric. Amb aquesta tarifa plana metropolitana, amb preu d’una zona, iniciem un recorregut per fer més accessible el transport públic”

La mesura “soluciona una situació anòmala”, ha explicat el director de Mobilitat de l’AMB, Joan Maria Bigas, perquè hi havia 18 municipis de l’àrea metropolitana tenien una tarifa diferent, “quan és incongruent perquè estan dins el continu de la metròpolis i tenen un transport de caràcter urbà”.

Els 36 municipis de l’àrea metropolitana, amb una única tarifa

Els municipis del Baix Llobregat que s’integraran a la tarifa plana metropolitana són Begues, Cervelló, Corbera de Llobregat, Molins de Rei, Pallejà, La Palma de Cervelló, El Papiol, Sant Andreu de la Barca, Sant Climent de Llobregat, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló i Torrelles. El nou sistema de tarifa plana impulsat per l’AMB cobrirà així tota l’àrea metropolitana, els 36 municipis que la formen, i farà efectiva una reivindicació històrica dels veïns i alcaldes de les localitats de la metròpolis que pertanyen a la segona corona tarifària.

“3,2 milions de ciutadans de l’àrea metropolitana es beneficiaran de la tarifa plana”

 

Menys vehicles, menys cues, menys contaminació

Els càlculs de l’AMB apunten que el transport públic a l’àrea metropolitana guanyarà 4,6 milions de viatges a l’any. Circularan menys cotxes perquè, en ser més econòmic, els ciutadans optaran per viatjar més en autobús, tren, metro o tramvia. Aquests viatges se sumaran als 50 milions anuals en transport públic que actualment es fan entre els municipis metropolitans de la primera corona i els municipis metropolitans de la segona. Fomentar el transport públic forma part de la lluita per reduir el trànsit privat i la contaminació que provoca a l’àrea metropolitana. Unes 200.000 persones es veuen afectades cada dia per les cues en les hores punta als accessos de Barcelona. Això és tradueix en 52.000 hores perdudes i un malbaratament de 137 milions d’euros anuals.

“Amb la T-10 d’una zona es podrà viatjar entre Molins de Rei i Barcelona”

Títols amb tarifa plana

La tarifa plana afectarà el bitllet senzill, la T-10 (inclosa la dels treballadors de l’aeroport), la T-50/30, la T-70/30, la T-Mes (inclosa la de les persones en atur), la T-Trimestre, la T-Jove, els títols per a famílies monoparentals i nombroses, la T-Dia, la T-aire i la T-esdeveniment.

Estalvi en el preu dels abonaments

UsosPreu 2a

zona

Preu 1a

zona

Estalvi en eurosEstalvi percentual
Bitllet senzill 3,10 € 2,20 € 0,90 €29%
T-1020,10 €10,20 €9,90 €49%
T-70/3088,05 €60,90 €27,15 €31%
T-Mes72,70 €54 €18,70 €26%
T-Trimestre196,50 €145,30 €51,20 €26%
T-Jove142 €105 €37,00 €26%
T-Dia13,10 €8,60 €4,5 €34%

Recomanacions personalitzades