El molinenc Xavier Ballaz guanya el Premi Lluís Carulla d’emprenedoria cultural

L’artista rep el guardó de la Fundació Carulla pel projecte ‘Bostik Murals’, que impulsa la creació  d’art urbà entorn d’una nau industrial abandonada al barri de la Sagrera de Barcelona

Xavier Ballaz (esquerra), en el moment de recollir el premi // Fundació Carulla

L’artista de Molins de Rei, Xavier Ballaz, ha sigut el guanyador de l’edició d’enguany dels Premis Carulla d’emprenedoria cultural. Ballaz s’ha endut el guardó, valorat en 60.000 euros i dos anys d’acompanyament empresarial, per l’obra ‘Bostik Murals’, el primer centre d’art urbà implantat a Barcelona. El jurat del premi ha valorat que la iniciativa de Ballaz “fomenta la participació i la cohesió social a través de l’art urbà”.

El projecte ‘Bostik Murals’ es planteja com un pol de creació de l’art urbà al voltant de la nau Bostik, un edifici abandonat del barri de la Sagrera de Barcelona. L’objectiu és que l’espai estigui en transformació constant, tant els seus murs, com el seu interior.

Centre cultural a la nau Bostik

Xavier Ballaz ha explicat que ‘Bostik Murals’ és “un projecte de creació d’artística sobre l’art urbà en un espai abandonat durant 12 anys i que es dedica a la reflexió i a la producció”. Ballaz, que es considera molinenc, assegurant que “he viscut més de mitja vida a Molins”, vol que la nau Bostik esdevingui un centre cultural.

El Premi Carulla d’emprenedoria cultural és “un abans i un després del projecte”, ha remarcat Ballaz. L’artista molinenc considera que amb l’impuls que dóna aquest reconeixement es podrà definir millor el projecte. Una de les accions que vol desenvolupar és la creació de tres grans residències artístiques a l’any a la nau Bostik.

Recomanacions personalitzades