La piscina municipal permetrà la pràctica del topless

L’actualització del reglament de l’equipament públic elimina la prohibició expressa d’aquesta pràctica. També es podrà accedir a la piscina amb vestimenta de carrer per raons justificades.

Piscina municipal de Molins de Rei // Jordi Julià

Via lliure a la pràctica del topless a la piscina municipal. Així ho recull l’actualització del reglament de l’equipament, el qual ha eliminat la prohibició expressa d’aquesta pràctica, mentre que mantindrà vetat el nudisme. A més, el nou marc normatiu que han aprovat per unanimitat tots els grups municipals del ple, també contempla la possibilitat d’accedir al recinte amb vestimenta i calçat de carrer per motius físics, religiosos o d’altre gènere.

Tal com ha explicat el regidor d’Esports, Marc Rebulà, la decisió de suspendre la prohibició respon a “totes les recomanacions que ha anat fent el Síndic de Greuges”. En aquest sentit, cal tenir en compte que els posicionaments del Síndic a favor de la lliure elecció dels usuaris ha arribat després de la polèmica suscitada a la piscina de l’Ametlla del Vallès.

En aquesta, l’any 2017 dues banyistes van decidir treure’s el sostenidor, fet que va provocar que la Policia Local es desplacés fins a les instal·lacions per advertir-les de les respectives sancions de 1.200 euros a què es podrien enfrontar. Un xoc que des d’aleshores ha capitanejat la plataforma Mugrons Lliures, la qual reclama la llibertat d’exhibir el cos sense haver-se de restringir a cap normativa d’aquestes característiques. Davant d’aquests fets, Molins de Rei ha decidit fer una passa endavant i tal com ha anunciat Rebulà, l’executiu ha eliminat del reglament “la prohibició del topless, mentre que hem deixat prohibida només la pràctica del nudisme”.

Amb roba de carrer a la piscina

En paral·lel, la segona modificació més rellevant de la normativa de la piscina se subscriu al tipus de roba amb el que es pot accedir al recinte. En aquest cas, el consistori ha adaptat la prohibició d’entrar amb roba de carrer i només ho podran fer aquelles persones que per raons físiques, religioses o d’altre gènere ho sol·licitin. Si més no, el regidor ha subratllat que la paraula final la tindran els responsables del centre i que aquestes persones hauran de portar protectors al calçat.

Recomanacions personalitzades