El PSC qüestiona la gestió del govern municipal amb les llars d’infants

El grup socialista pregunta a l’executiu si “ara tornaria a prendre la decisió d’eliminar un grup de P2” després d’aconseguir “la llista d’espera és la més alta dels darrers anys”.

Llar d'infants La Traca // Ajuntament de Molins de Rei

Llar d’infants La Traca // Ajuntament de Molins de Rei

La primavera calenta per les preinscripcions a les llars d’infants encara ressona a la sala de plens de Molins de Rei. Aquest cop ha sigut el PSC qui ha qüestionat al govern municipal la decisió d’eliminar un grup de P2 de la llar municipal de la Traca, reduint l’oferta pública d’escoles bressol. De fet, al passat mes de maig el principal grup de l’oposició ja va presentar una moció per tal que el govern reconsiderés la seva decisió. El text, però, no va arribar a votar-se al plenari, ja que finalment l’executiu va aconseguir retirar-lo a canvi de prometre trobar les eines que capgiressin la situació.

Si bé en un principi els socialistes van decidir confiar en el tripartit independentista perquè cerqués la manera de mitigar els efectes de la seva decisió, un cop ha començat el curs des del PSC han observat com “aquests compromisos del govern municipal no s’han complert”. A més, lamenten que ara la localitat es trobi “la llista d’espera és la més alta dels darrers anys”. En aquest sentit, les famílies afectades ja fa setmanes que s’han organitzat per denunciar la situació que travessen.

Satisfets amb la gestió?

El partit liderat per Xavi Paz també ha aprofitat per qüestionar a l’executiu “si està satisfet amb el passat període de preinscripció de les llars d’infants municipals” i “si ara tornaria a prendre la decisió d’eliminar un grup de P2, un cop vista la llarga llista d’espera”. “Què pensava dir i fer davant els pares que ara mateix no tenen plaça en el sistema públic municipal?”, ha afegit la formació de Paz.

Per la seva banda, el responsable de la regidoria d’Educació, Eduard Suàrez, haurà de donar resposta a tots aquests interrogants aquest dijous de ple municipal. Tot i això, el PSC ja ha avançat que el punt de partida s’haurà de basar en la marxa enrere: “Demanem al govern que rectifiqui la decisió presa de cara a la futura preinscripció a les llars d’infants municipals”.

Recomanacions personalitzades