Molins de Rei serà punt de partida de la marxa contra la violència masclista

L’esdeveniment de caràcter comarcal s’emmarca en el Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona.

Manifestació contra la violència masclista del passat 25 de juny // Jose Polo

Deixar enrere la violència masclista. Amb aquest objectiu aquest diumenge 25 de novembre al Baix Llobregat se celebrarà la VI Marxa Reivindicativa contra la violència masclista, la qual tindrà un dels punts de partida a Molins de Rei. En aquest cas, el punt de partida molinenc serà la plaça de Catalunya a les 10:15 hores i el destí el Parc Torreblanca de Sant Feliu de Llobregat.

En aquest punt, cap a les 12:30 hores el president del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Josep Perpinyà, té previst donar la benvinguda a tots els participants i posteriorment es durà a terme un minut de silenci en memòria de les víctimes de la violència masclista. Posteriorment, la guanyadora de la IX edició del Premi Literari Delta, Maite Moreno, farà la lectura del manifest d’enguany i la consellera de les Dones, Gent Gran i LGBTI, Vicky Castellanos, farà el tancament de l’acte.

Les dades de la xacra

Segons dades de l’Observatori Comarcal, només al passat 2017 es van interposar 2.348 denúncies per violència masclista (un 21% més que l’any 2016). Si bé a Molins de Rei ja fa dies que s’organitzen activitats per prevenir i denunciar aquesta circumstància, com ara xerrades a les escoles o bé marxes exploratòries, s’ha de posar de relleu que l’activitat principal serà la caminada de diumenge. En aquest sentit, totes aquelles persones que hi vulguin participar s’han hagut d’inscriure prèviament al poliesportiu municipal o a Ca n’Ametller de forma totalment gratuïta.

Recomanacions personalitzades