El riu Llobregat es desborda amb l’episodi de pluges

La conca fluvial frega els 1.000 metres cúbics per segon i multiplica per cent el volum d’aigua que acostuma a baixar.

El riu Llobregat al seu pas per Molins de Rei aquest dijous // @AlejandroHdezM2

Dia insòlit a la conca del Llobregat. Per segona jornada en el que portem de mes, el riu s’ha tornat a desbordar sense causar danys personals. Segons ha publicat Betevé, el cabal ha arribat a fregar els 1.000 metres cúbics per segon, xifra que traduïda al llenguatge popular, suposa 100 vegades el seu volum habitual.

Tot i que l’aigua ha començat a baixar amb força des de les primeres hores del matí, la pujada més important s’ha produït al migdia, quan ha arribat a assolir els quatre metres d’alçada. Un fet que ha acabat inundant les zones de matolls que hi ha situades a cada llera del riu, tot i que no consten danys personals a hores de tancar aquest article. Tot i això, des de l’Agència Catalana de l’Aigua ja s’ha emès un avís perquè ningú s’acosti al Llobregat per tal d’evitar ensurts.

Tal com ha comunicat l’ACA, la crescuda sobtada del riu és una de les conseqüències dels importants aiguats que s’han produït aquest dijous arreu del territori. De fet, a Molins de Rei també s’han registrat inundacions que feia anys que no es produïen.

Recomanacions personalitzades