L’ANC promou unes primàries per assegurar un alcalde independentista

L’entitat apel·la a l’esperit de l’1-O per tal d’impedir que Europa vegi al mapa postelectoral català qualsevol rastre taronja-ciutadans o vermell-socialista.

L’ANC ha presentat a la Federació Obrera el seu projecte de Primàries // DGM

La campanya electoral comença a prendre forma. Aquest dimecres l’ANC ha presentat a la Federació Obrera el seu projecte de Primàries, les quals tenen com a objectiu confeccionar una llista unitària que serveixi per defensar l’Ajuntament com si es tractés d’un bastió independentista. O dit d’una altra manera, assegurar la continuïtat d’un alcalde sobiranista de cara a la propera legislatura.

Segons el coordinador de campanyes de l’ANC a Molins de Rei, Albert Rodríguez, des de l’1 d’octubre ha “vingut un any per oblidar”. Al seu parer, davant les “lluites, travetes i incongruències” dels partits polítics, l’independentisme s’ha de reformular en una llista unitària que superi les sigles dels partits. Ara bé, tampoc els hi tanquen les portes: “Voldríem que els partits vinguessin, els estem esperant amb els braços oberts”, ha emfatitzat Rodríguez. Per ara, assegura que l’entitat només s’ha reunit amb les formacions locals.

Una estratègia nacional

Per presentar públicament el projecte de Primàries, la xerrada ha comptat amb Joan Canadell, membre del Secretariat Nacional de l’ANC, qui ha exposat la necessitat de dur a terme llistes unitàries a tots els municipis amb més de 25.000 habitants. Al seu parer, aquestes eleccions han de servir per ensenyar a Europa que el sobiranisme continua ben viu: “Després de l’1 d’octubre no podem ensenyar un mapa amb els colors taronges de Ciutadans i vermells dels socialistes; hem de fer un mapa independentista”, ha insistit.

Tot i que Canadell ha reconegut una baixada en la mobilització independentista en els darrers mesos per la circumstància política i l’empresonament dels líders sobiranistes, el mateix representant de la cúpula de l’ANC ha fet una crida a superar el dol i “anar per feina” per “fer efectiva la República”. Sota el seu punt de vista, només unes primàries poden tornar a moralitzar a la massa social i fer-li anar a votar a les municipals: “Si no fem alguna cosa similar en la línia de l’1 d’octubre, la gent es quedarà a casa i els mapes sortiran d’uns colors molt lletjos; les primàries són un antídot perquè això no passi”, ha insistit.

“La llista del poble”

Tal com ha apuntat Canadell, només el “bon record” de l’1 d’octubre desperta il·lusió entre el sobiranisme, ja que a dia d’avui “la gent està molt cremada dels partits”. Formacions que quedarien enrere, ja que la intenció del procés electoral que volen engegar a Molins de Rei se centraria en fer que “la gent passés pel davant dels partits“. És a dir, confeccionar la “llista del poble que representa l’1 d’octubre”. Una llista a la qual tothom major de 20 anys que s’inscrigui al portal web de les primàries hi pot participar i a la qual pot postular-se per encapçalar com alcaldable.

Pel que fa a les mesures a dur a terme en cas que guanyessin les eleccions, aquestes encara no han entrat ni al forn: “El programa electoral es farà un cop es faci la llista electoral. El podran decidir tots els electors, ja que els confeccionaran de forma indirecta”, ha avançat el membre de la cúpula de l’ANC. A dia d’avui ja hi ha prop de 200 persones inscrites al procés de les primàries locals, segons l’Assemblea de Molins de Rei.

Recomanacions personalitzades