Les joventuts d’ERC rebutgen l’esplai que segrega per sexes

El Jovent Republicà titlla la idea de crear una entitat de lleure que separa els infants per sexes en alguns àmbits de “retrògrada i sexista” i mostren el seu rebuig a la iniciativa. 

L'església de Molins de Rei, al fons del carrer Ignasi Iglesias // Jose Polo

L’església de Molins de Rei, al fons del carrer Ignasi Iglesias // Jose Polo

Les joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya de Molins de Rei han expressat el seu rebuig a les intencions de crear una entitat de lleure que separa els nens i les nenes en alguns dels seus àmbits d’actuació. A través d’un comunicat, el Jovent Republicà titlla la idea d’un grup de joves vinculats a la parròquia de “retrògrada i sexista”.

“L’acceptació d’aquest sexisme estructural és totalment incompatible amb els valors republicans que defensa el Jovent, un dels quals és el feminisme i la lluita per l’alliberació del gènere oprimit fins arribar a la igualtat real i efectiva entre homes i dones”, afirmen en el text enviat als mitjans de comunicació.

Segons les JERC, la igualtat no s’aconseguirà mai mentre “agrupacions com la que pretenen fundar considerin que separar per sexes és millor que agrupar potencials”. Per tot això, han volgut fer públic el seu més profund desacord amb el nou esplai que es vol impulsar.

 

Recomanacions personalitzades