Partits i entitats acorden les prioritats a resoldre de cara al 2023

El Consell per la Cohesió Social i Territorial defineix les línies mestres que hauran d’acomplir l’actual i els següents governs municipals. L’habitatge públic, la residència o l’educació són algunes de les prioritats. 

El consell celebrat aquest dimarts ha aplegat gairebé una cinquantena d’assistents // Dan Costa – Ajuntament de Molins de Rei

Acord de municipi. El Consell per la Cohesió Social i Territorial ha presentat aquest dimarts a la Federació Obrera l’esborrany del Pla de Xoc Social i Territorial que marcarà les línies polítiques a seguir des del pròxim 2019 fins al 2023. De fet, el document no només ha sigut negociat pels partits polítics, sinó que ha comptat amb la participació directa de multitud d’entitats i organismes institucionals de Molins de Rei. Què tracta el text? Doncs aspectes tan elementals com l’habitatge, els drets de les persones grans o l’educació.

Tal com ha exposat la Tinent de l’Àrea del Servei a les Persones, Sílvia Guillén (ERC), el pla de xoc marcarà “les línies polítiques a seguir en els propers anys per cobrir les necessitats de la nostra població”. Una sèrie d’eixos que s’han elaborat mitjançant l’actualització de les dades recollides per l’anterior Consell de Seguiment de la Crisi Econòmica i que d’ara en endavant permetran aplicar les noves polítiques d’una forma més acurada.

L’habitatge públic, la residència o l’educació, entre les prioritats

El document té una vintena d’eixos i tots ells contemplen una sèrie de prioritats. Pilars que toquen aspectes tan sensibles com la promoció d’habitatge públic a Molins de Rei o la potenciació d’una “educació inclusiva perquè tots aquells nens i nenes amb necessitats especials puguin tenir una atenció encara més acurada”, ha detallat la regidora. De fet, el document també incorpora demandes veïnals, com la posada en marxa d’una nova residència per a la gent gran.

Tot i que l’esborrany encara ha de ser validat pel ple municipal, s’ha de posar de relleu que també concretarà els actors que han de dur a terme cadascun dels projectes, siguin entitats o administracions. Si més no, aquest exercici de corresponsabilitat no evitarà que el màxim responsable de materialitzar el dossier sigui el consistori. Tal com ha exemplificat Guillén, en aquells casos “on no arribin altres estaments com la Generalitat, l’Ajuntament posarà de la seva part”.

Per últim, s’ha de destacar que el pla de xoc no comptarà amb cap assignació pressupostària concreta. Primer se seleccionaran les mesures més urgents i se les dotarà pressupostàriament. De fet, el govern municipal format per CDC, CUP  i ERC ja ha avançat que en el proper pressupost del 2019 hi haurà partides que facin referència a algunes d’aquestes demandes. Per ara, però, no s’ha desvetllat cap.

Recomanacions personalitzades