Molins Camina creu que Casals ha “reculat” amb el crematori i demana una consulta ciutadana

La regidora de Molins Camina, Ana Aroca assegura que “sense l’oposició dels veïns, avui ja tindríem crematori a Molins de Rei”. La formació que agrupa Podem amb altres formacions opta per una consulta ciutadana sobre la temàtica. 

Ana Aroca defensa una consulta ciutadana sobre el crematori // Arxiu – Jose Polo

Després que l’Ajuntament de Molins de Rei hagi anunciat que ha denegat la tramitació de la llicència mediambiental a Mémora per dur a terme el darrer projecte de crematori, la regidora de Molins Camina, Ana Aroca, ha dubtat de si aquesta decisió “no es podria haver pres abans”. Segons ha remarcat en declaracions a Viu Molins de Rei, “l’alcalde Joan Ramon Casals va estar molt i molt de temps dient que no es podia fer absolutament res”.

En aquesta línia, Aroca també ha assenyalat que s’hauria d’haver explorat amb anterioritat aquesta via administrativa: “No s’havia plantejat l’alcalde que podia prendre aquesta decisió abans d’enviar la carta als veïns al juliol?”, ha qüestionat. En la seva opinió, l’alcalde de CDC ha “reculat” després de la mobilització popular: “Potser sense l’oposició dels veïns, avui ja tindríem crematori a Molins de Rei”.

Consulta ciutadana

Pel que fa al posicionament de la formació política que uneix Podem amb altres partits respecte al crematori, Aroca assegura que la seva voluntat és aturar el projecte, tot i que la decisió final l’haurien de prendre els veïns mitjançant una consulta ciutadana. De fet, dies enrere Molins Camina es va pronunciar al respecte sobre l’afer a les xarxes socials, en apuntar que com a partit defensen “la sobirania municipal” i que en el seu cas treballaran “per municipalitzar els serveis públics”. “No podem continuar privatitzant: és més car i fica els beneficis privats per damunt dels beneficis de la ciutadania”, apuntava el text.

Davant d’aquesta circumstància, el que sí que ha celebrat la regidora és la voluntat d’obrir un debat públic que coincideixi amb el període que té ara l’empresa funerària per decidir-se sobre si dur a terme el crematori més petit, o bé recórrer la denegació de la llicència. “La idea la valorem positivament, però ens preguntem si tot això no es va poder fer abans”, ha sentenciat Aroca.

Recomanacions personalitzades