El Moviment 15 Arcades debat sobre el crematori en la seva primera assemblea

La nova formació política que es presentarà a les properes eleccions municipals ha celebrat la seva primera assemblea oberta al Poliesportiu Municipal.

La primera assemblea del Moviment 15 Arcades s’ha celebrat al poliesportiu // Cedida

El Moviment 15 Arcades ja ha posat a funcionar públicament la seva maquinària política. El nou partit polític que té com a intenció irrompre a l’Ajuntament en les properes municipals ha celebrat la seva primera assemblea oberta als veïns al poliesportiu municipal. Un acte al qual s’han apropat 25 molinencs i que s’ha focalitzat principalment sobre un tema: el crematori.

Si bé fins ara el Moviment 15 Arcades no tenia cap posicionament polític en relació a aquesta nova instal·lació, arran de la trobada ja ha adquirit una postura oficial. Al seu parer, “l’actual projecte de crematori presentat per Mémora no es correspon amb les característiques estipulades a l’oferta i contracte de concessió del servei que es va firmar el 2005”. A més, consideren que “tampoc és un projecte que es correspongui amb les necessitats funeràries de Molins de Rei” i en cap cas veuen adequat “que es localitzi tan a prop d’una zona residencial, pels efectes nocius sobre la salut que tindrien les seves emissions”.

En paral·lel, si Mémora insisteix a tirar el projecte més petit, l’organització política demanarà a l’Ajuntament que “obri un debat ampli i rigorós sobre les fonts de contaminació a Molins de Rei i la necessitat o no d’assumir-ne més per donar sortida als drets funeraris dels molinencs“. Una reflexió a la qual exigeixen sumar “una mesa de negociació a tres bandes amb Mémora, els veïns i el mateix Ajuntament”, ja que “cal comptar amb els veïns al 100% en tot el que es faci”. Segons han exposat a través d’un comunicat, aquesta taula hauria de servir per oferir a l’empresa “una localització alternativa al crematori, lluny de cap zona residencial” i que sigui “un indret menys perillós per a la salut dels residents”.

Revocar el contracte?

El 15 Arcades també ha demanat al govern municipal format per CDC, CUP i ERC que calculi el cost de revocació del contracte de concessió, “per tenir present quant ens costaria tornar a assumir els serveis funeraris municipals si finalment fos l’única alternativa possible que tinguéssim per aturar la instal·lació d’un crematori i aquesta fos l’opció que decidissin els veïns”. Una circumstància que creuen que no s’hauria de repetir si l’Ajuntament practica més transparència i més participació en les seves polítiques: “No pot ser que els veïns se n’assabentin de les coses quan queda poc marge de maniobra, en el període d’al·legacions”, han assenyalat.

Recomanacions personalitzades