L’Associació Catalana pels Dets Civils i Som Energia guanyen el premi Caterina Casas

El guardó que entrega ERC Molins de Rei reconeix la tasca que fan ambdues entitats en el camp de les sobiranies. La primera pels drets dels empresonats i la segona per la gestió ecosostenible de l’energia.

Diana Riba, dona de Raül Romeva, recull el premi Caterina Casas // DGM

Diana Riba, dona de Raül Romeva, recull el premi Caterina Casas // DGM

Vespre carregat de sobiranisme a la Sala Gòtica. Aquest dimecres l’històric espai ha sigut l’escenari de l’entrega de la 3a edició del premi Caterina Casas, el guardó que entrega ERC Molins de Rei i que enguany se l’han endut l’Associació Catalana pels Dets Civils en la categoria nacional, i Som Energia en la categoria social. Totes dues entitats han passat per davant d’altres candidats, com ara Pep Guardiola, Òmnium Cultural o Carles Puigdemont.

Els premiats

Tal com ha assenyalat la conductora de l’entrega dels premis, Sandra Ramírez, el jurat ha decidit entregar el guardó nacional per la defensa dels valors de país a l’Associació Catalana pels Drets Civils, la qual està integrada per les 18 famílies dels polítics independentistes empresonats. Quina és la tasca que duen a terme? “Donar veu als represaliats pel procés independentista, defensar els seus drets, donar suports a les famílies, canalitzar les mostres de solidaritat, i sobretot i denunciar la vulneració dels drets fonamentals”, ha recordat Ramírez.

El premi l’ha recollit Diana Riba, dona de Raül Romeva, qui ha agraït el reconeixement i ha assegurat que des de l’entitat continuaran lluitant per “construir espais de llibertat”. A més, ha assegurat que el procés cap a la República Catalana “en cap cas és nacionalista”, sinó que tracta “la sobirania política”. Per últim, ha afegit que actualment “no ens trobem sota el jou d’una dictadura, però està per demostrar que gaudim d’una democràcia digna d’aquest nom”.

El responsable de Som Energia durant la seva intervenció // DGM

Pel que fa al premi Caterina Casas en categoria social, aquest ha sigut per Som Energia, la cooperativa de consum d’energia verda sense ànim de lucre que ja acumula 52.000 socis. Una tasca mediambiental i de conscienciació social que el membre del seu consell rector, Roger Reixach, ha considerat impossible de dur a terme si no fos amb “l’ajut de tots els grups locals”. De fet, a l’acte també hi ha assistit la consellera de Justícia, Ester Capella, qui ha celebrat l’atorgament del premi a la cooperativa: “Respon al convenciment que la nostra societat ha de caminar cap a un model energètic de respecte al medi ambient, sostenible i deslligat dels oligopolis”.

Recomanacions personalitzades