L’Ajuntament considera insostenible obrir un grup addicional a La Traca

Segons argumenten les fonts municipals, la Generalitat al final no concedirà la subvenció per poder cobrir el cost d’aquest grup de l’escola bressol.

Llar d'infants La Traca // Ajuntament de Molins de ReiDesprés que un grup de famílies denunciés la manca de places públiques a l’escola bressol La Traca per aquest curs i l’eliminació d’un grup mixt, l’Ajuntament ha sortit al pas de les crítiques. Segons el consistori, el grup on es barrejaven més d’una desena d’infants d’1 i 2 anys no es podrà tornar a repetir aquest curs, ja que no el subvencionarà la Generalitat de Catalunya.

S’ha de recordar que aquest grup estava format pels 13 infants de P1 que s’havien quedat penjats després del tancament de la llar d’infants privada el Cargol. “La creació d’aquest grup comptava amb el vistiplau del Departament, però no va ser autoritzat formalment i per tant, no es rebrà subvenció per finançar-ne el cost del servei, a part del cost de les obres per garantir-ne el funcionament”, expliquen fonts municipals.

Insostenible econòmicament?

En aquest sentit, els responsables polítics consideren que “l’obertura d’un grup addicional a la Traca (l’únic espai viable per ampliacions), no hagués tingut prou matrícula per fer-ho sostenible”. Per tant, les vuit famílies que reclamaven repetir l’experiència no podran veure satisfeta la seva intenció de matricular-se concretament a La Traca.

Segons dades municipals, enguany el consistori ha rebut la petició de 14 matriculacions a P0 (on han ofert 16), de 76 places a P1 (on se n’han ofert 78) i de 124 a P2 (on se n’han ofert 120). A més, apunten que el càlcul d’aquests grups els van fer tenint en compte la davallada progressiva de naixements en els darrers anys. Al cap i a la fi, Molins de Rei ha passat dels 336 naixements el 2011 als 218 naixements el 2017.

Per últim, s’ha de destacar que l’Ajuntament té autoritzades pel Departament d’Ensenyament un total de 214 places (61+66+87) que és el màxim pel qual pot obtenir subvenció. “Amb tots aquests paràmetres, l’Ajuntament va preveure una possible davallada de preinscripcions i es va plantejar una reducció de ràtio en els grups de P1 i P2 per tal de millorar la qualitat educativa”. “La preinscripció, però va ser més ajustada de l’esperada i va acordar recuperar les 12 places reduïdes inicialment”, asseguren.

Recomanacions personalitzades