La CUP demana a Casals que es dediqui a fer només d’alcalde

La formació de l’esquerra independentista recorda que abans d’entrar a governar amb CDC ja criticava els càrrecs que Casals compaginava amb el de batlle.

L’alcalde, Joan Ramon Casals, i el regidor de Cultura, Carles Ros, en una visita d’obres // Jordi Julià

Just una setmana després que s’anunciés el fitxatge de Joan Ramon Casals com a nou assessor de la consellera de Presidència, Elsa Artadi (amb un sou de 67.129 euros anuals), la CUP ha demanat a l’alcalde que reconsideri la seva decisió. A parer de la formació, “és prioritari dedicar-se a les tasques que comporten el càrrec d’alcaldessa o alcalde”, en comptes d’incorporar-se a nous càrrecs.

“Demanem com a CUP a l’alcalde de la vila que reconsideri la seva decisió perquè no la compartim ni creiem que sigui positiva per Molins de Rei”, han expressat els anticapitalistes. De fet, el grup de l’esquerra independentista ha recordat que “l’actual alcalde de la Vila ja ha compaginat el càrrec d’alcalde o tinent d’alcalde amb la responsabilitat com a diputat del Parlament (2015-2017) i anteriorment com assessor de la Diputació de Barcelona (2011-2015)”. Un fet que si anys enrere ja van criticar i que ara ho han tornat a denunciar, tot i ser socis de Govern amb CDC.

En aquest sentit, el grup polític han afegit que, “per desgràcia”, aquesta “és una pràctica habitual en organitzacions polítiques com PDeCAT, PSC, ERC, ICV i PP”. En la seva opinió, “cal una reflexió global i profunda en la majoria d’organitzacions polítiques per tal que puguem avançar cap a unes formes de fer política més transparents i justes”.

Recomanacions personalitzades