Els nous parquímetres demanen introduir la matrícula del vehicle

Els nous parquímetres de la zona blava incorporen un nou software que demana introduir la matrícula del vehicle. La substitució dels aparells vells es deu al final de la seva vida útil.

Un dels nous models de parquímetre que s’han instal·lat al municipi // Dan Costa — Ajuntament de Molins de Rei

Al llarg d’aquesta primera quinzena d’octubre es canviaran tots els parquímetres que regulen les 271 places de zona blava que hi ha a Molins de Rei. Una de les novetats dels nous dispositius és que incorporen registre de matrícula i codis QR, amb l’objectiu de facilitar la identificació de cotxes, agilitzar les operacions i poder gaudir dels descomptes i bonificacions per a vehicles elèctrics.

Segons assenyala el consistori, els parquímetres s’han substituït perquè els anteriors havien arribat al final de la seva vida útil i presentaven problemes de manteniment. En aquest sentit, s’ha d’afegir que el contracte amb l’empresa concessionària, Saba Aparcamientos, ja estipulava que s’havia de dur a terme aquesta renovació dels aparells.

Caldrà introduir la matrícula

La principal novetat dels nous models és el software que porten incorporat. A partir d’ara el sistema demanarà que s’introdueixi la matrícula del vehicle, la qual quedarà registrada en el codi QR que apareixerà en el tiquet d’estacionament. Si es guarda aquest tiquet o se li fa una fotografia amb el telèfon mòbil, només caldrà apropar el codi QR al parquímetre i immediatament es podrà fer qualsevol operació (anul·lació de denúncia, ampliació de tiquet o aparcar de nou). El codi QR també permetrà pagar amb vals d’estacionament en cas que en algun moment es facin promocions puntuals.

Per últim, destacar que el registre de matrícules també facilitarà que el parquímetre reconegui els vehicles 100% elèctrics que paguen l’impost de circulació a Molins de Rei, i que poden estacionar de manera gratuïta a la zona blava gràcies a una bonificació municipal. Finalment cal destacar que abans d’acabar l’any els usuaris també podran descarregar-se una aplicació al mòbil per fer els pagaments de zona blava.

Recomanacions personalitzades