Els estudiants segueixen de forma majoritària la vaga per l’1-O

La majoria d’alumnes dels instituts Bernat el Ferrer i Lluís de Requesens han optat per no anar a classe.

El pati // Jordi Julià

Institut Lluís de Requesens // Jordi Julià

Seguiment majoritari. El gruix dels estudiants de Molins de Rei ha decidit fer vaga aquest dilluns, després que la plataforma Universitats per la República i els sindicats d’estudiants hagin convocat l’aturada per commemorar l’1 d’Octubre. Sota el lema “Ni oblit ni perdó”, molts alumnes de 3 d’ESO en endavant han decidit absentar-se d’anar a classe per pressionar al Govern català cap a la materialització de la República.

Més concretament, de l’Institut Bernat el Ferrer a 3r d’ESO han anat 10 alumnes a classe, de 4t d’ESO tres estudiant, de 2n de Batxillerat quatre i dels cicles formatius uns altres quatre. En canvi, a 1r de batxillerat fins a 40 alumnes han decidit presentar-se per fer classe. En el cas de l’INS Lluís de Requesens, fonts municipals assenyalen que el seguiment de la vaga ha sigut fins i tot superior i només els alumnes de 4t han anat a classe de 8 a 10 hores del matí.

En aquest sentit, destacar que la plataforma Universitats per la República ja ha advertit que pretén escalfar el curs escolar amb diferents mobilitzacions. “Som aquí per demostrar que hi hem estat, que hi som i que sempre hi serem”, han expressat en un comunicat. En altres poblacions catalanes el moviment estudiantil i els CDR han tallat diverses vies de comunicació en senyal de protesta. En el cas de Molins de Rei, però no hi ha constància de cap alteració a l’espai públic.

Recomanacions personalitzades