300 persones es concentren davant l’Ajuntament per commemorar l’1 d’Octubre

Els llaços grocs arraconen a les estelades en una concentració que clama per la unitat política i la llibertat dels presos.

Concentració de l'1 d'octubre a la plaça de l'Ajuntament // DGM

Concentració de l’1 d’octubre a la plaça de l’Ajuntament // DGM

Prop de 300 persones s’han concentrat aquest dilluns a les 20 hores a la plaça de l’Ajuntament per retre un homenatge a tota la mobilització popular que va comportar l’1 d’Octubre. Tot i la presència de les autoritats polítiques de signe independentista al centre de la plaça, el protagonisme de l’esdeveniment ha recaigut sobre els portaveus de la Plataforma Primer d’Octubre de Molins de Rei.

En aquest sentit, els sobiranistes han recordat i denunciat la violència policial, alhora que han enarborat l’organització popular per fer possible la votació. Tant amagant les urnes els dies previs, com a l’hora d’organitzar els punts de votació sota la pressió de la Policia Nacional. A més, la Plataforma Primer d’Octubre ha recordat al Govern català que els més de 2 milions de votants són els que donen “tota la legitimitat” al resultat obtingut.

En la lectura del manifest també s’ha fet èmfasi en la “necessària” unitat política per aconseguir l’Estat propi: “Si la majoria del poble de Catalunya ho desitja, farem possible la República”, han subratllat. En acabar la lectura, els assistents han entonat a capella els Segadors i han llançat el clam “llibertat presos polítics”. De fet, a la concentració la presència de llaços grocs s’ha imposat amb diferència sobre el nombre d’estelades presents.

Recomanacions personalitzades