L’Ajuntament demana un crèdit per pagar la nova biblioteca

La Diputació de Barcelona ha concedit un crèdit de 175.000 euros a l’Ajuntament per finançar el futur equipament.

Exterior de la nova biblioteca El Molí // Jordi Julià

Aspecte exterior de la nova biblioteca El Molí en una imatge d’arxiu // Jordi Julià

Flotador econòmic pel consistori. La Diputació de Barcelona ha concedit un crèdit de 175.000 euros a l’Ajuntament per finançar la nova biblioteca municipal. Serà a través de La Caixa de Crèdit com l’organisme supramunicipal atorgarà un préstec. Aquest serà a un tipus d’interès del 0% i té l’esperit d’ajudar a finançar noves inversions, el dèficit de finançament en inversions executades i les operacions incloses en un Pla de Sanejament o Econòmic i Financer.

En aquest sentit, s’ha de destacar que Molins de Rei ha demanat el límit que pot concedir la Caixa de Crèdit (175.000 euros), el qual es pot amortitzar en 10 anys com a màxim. De fet, només els municipis inferiors a 1.000 habitants poden superar aquest límit i sol·licitar l’import necessari per cobrir les seves necessitats de finançament.

La biblioteca, retard rere retard

S’ha de recordar que en un principi el nou equipament havia d’obrir a finals del 2017, tot i que després va passar el setembre del 2018 i l’última data d’obertura de la nova biblioteca de Molins de Rei és el desembre del 2018 (tal com es va anunciar el passat mes de maig). La intenció tant de l’anterior govern de CDC i PSC, com del nou tripartit CDC-CUP-ERC era que estigués a punt per aquesta Festa Major.

Recomanacions personalitzades