El PSC també rebutja el crematori i acusa CDC d’opacitat

Els socialistes de Molins de Rei se sumen a les veus crítiques amb el crematori que es vol instal·lar al tanatori.

El portaveu del PSC, Xavi Paz, en una imatge d’arxiu amb la diputada Mercè Perea // Jordi Julià

Una veu més en contra de la possible instal·lació d’un crematori al tanatori de Molins de Rei. El PSC ha mostrat aquest dimarts “rotund rebuig” al projecte a través d’una nota de premsa. Així doncs, des de la força més votada de l’oposició se sumen a la postura del govern municipal format per CDC, CUP i ERC, també partidaris de paralitzar la iniciativa.

Els socialistes argumenten que el nou crematori és, segons el seu parer, “desproporcionat” per una població com Molins de Rei perquè preveu “2.800 incineracions a l’any”. A més, rebutgen que els forns estiguin situats a “menys de 50 metres” d’una zona residencial.

A més, es comprometen a “fer servir tota la capacitat de treball dels regidors i regidores socialistes i tots els seus coneixements per aconseguir aturar aquest projecte tant dolent” i a “potenciar el diàleg amb els veïns i veïnes”.

Acusen els seus exsocis d’opacitat

Però tot i aquesta coincidència de postura amb el tripartit independentista, el PSC de Molins de Rei mostra el seu malestar amb el govern, especialment amb una de les formacions que en formen part. Concretament amb els seus exsocis al capdavant de l’Ajuntament, CDC.

Segons els socialistes, l’Ajuntament va conèixer les intencions de l’empresa durant la seva etapa amb responsabilitats de govern i ells van expressar la “necessitat de diàleg amb els veïns abans de donar cap pas”.

“El desengany ha estat majúscul quan hem vist, un cop consultat l’expedient, que els tràmits s’havien iniciat al març del 2017 i cap regidor socialista, llavors al govern, vam ser informats d’aquesta circumstància”, ha assegurat el portaveu del grup municipal, Xavi Paz, en unes declaracions en el seu espai setmanal a Ràdio Molins de Rei recollides en la nota de premsa.

El crematori “s’està tramitant amb opacitat i nul·la transparència per un govern que fa bandera de la participació”, ha afegit Paz. “Hem estat gairebé un any, sense cap notícia d’aquest projecte per part del govern, ni la ciutadania, ni els partits de l’oposició”, ha criticat. “Aquesta és una conseqüència més de tenir un alcalde més dedicat als temes de país que no pas en resoldre els problemes dels molinencs”, ha sentenciat el portaveu socialista.

Recomanacions personalitzades