Nissan, a l’avantguarda dels primers passos de la conducció autònoma

Contingut patrocinat per Otto Diesel Molins de Rei

Gairebé el 80 % dels Nissan LEAF venuts a Espanya incorporava el sistema Propilot.

Un Nissan Qashqai fent ús del sistema Propilot // Otto Diesel Molins de Rei

Nissan s’ha posicionat com la primera marca en posar a disposició de la societat els primers passos de la conducció autònoma, i d’aquesta manera ha fet possible que aquests avenços tecnològics estiguin disponibles per a tots els públics, independentment de la seva edat o condicions econòmiques.

Dos dels seus models més emblemàtics, el Nissan LEAF, el cotxe elèctric més venut en tot el món, i el Nissan Qashqai, el vehicle multisegment més venut a Espanya, ja incorporen aquesta tecnologia. De fet, quasi el 80 % dels Nissan LEAF venuts incorporava el sistema Propilot. Aquest percentatge és del 74 % en el cas dels LEAF venuts a Europa, la qual cosa defineix clarament l’interès del consumidor espanyol i europeu per disposar d’aquesta tecnologia, ja de sèrie en els vehicles Nissan. Aquestes dades també demostren que el client europeu està preparat per a l’evolució tecnològica que la mobilitat autònoma suposarà els propers anys.

El sistema ProPILOT reforça el control del conductor perquè l’ajuda en les tasques de direcció, acceleració i frenada. El sistema funciona en un únic carril de l’autopista i està optimitzat per operar a qualsevol velocitat. Aquesta nova tecnologia se suma a l’Escut de Protecció Intel·ligent Nissan, que ja equipava el Nissan Qashqai i que, entre altres ajudes, incloïa: avís de canvi de carril involuntari, control de l’angle mort, detecció d’objectes en moviment i frenada d’emergència amb reconeixement de vianants.

Els primers passos de la mobilitat autònoma han de jugar un paper important en matèria de seguretat, ja que aquests dispositius fan que els errors humans, que estan presents en més d’un 90 % dels accidents, siguin menors, i d’aquesta manera s’eviten accidents.

Nissan Leaf, un dels vehicles que incorpora el sistema de conducció autònoma // Otto Diesel Molins de Rei

Avui en dia, sistemes que estan molt connectats amb el desenvolupament d’aquests primers passos de la conducció autònoma són molt eficaços a l’hora de millorar la seguretat viària. D’aquesta manera, per exemple, el sistema anticol·lisió frontal podria reduir un 27 % els accidents, l’alerta de carril involuntari podria reduir un 25 % els accidents i el control d’angle mort comportaria una reducció potencial d’un 17 % en els accidents de circulació.

En definitiva, en els propers anys, Nissan incorporarà els passos següents de la conducció autònoma amb l’objectiu que, l’any 2023, tinguem un vehicle completament autònom, perquè els beneficis de la conducció autònoma no només res redueixen a la seguretat viària, sinó també a la societat, ja que hi haurà segments de la població, com ara persones grans o persones amb alguna discapacitat, que puguin utilitzar un vehicle autònom. Es calcula que, el 2050, la conducció autònoma pugui aportar prop de 17 bilions d’euros al PIB europeu.

Recomanacions personalitzades