Gossos i Roba Estesa tocaran a la Festa Major de Molins de Rei

El programa de concerts de la Festa Major 2018 de Molins de Rei tindrà com a caps de cartell als grups Gossos, a punt de retirar-se, i Roba Estesa. També actua la Barcelona Big Blues Band al concert de Daltabaix, el rap feminista de Pupil·les, el grup de hip hop molinenc Senyor Oca en un nou festival de skate, i els grups de versions The Txandals i The Papa’s and The Popo’s.

El grup Gossos farà a Molins de Rei un dels seus últims concerts abans de retirar-se // Som Produccions

Seguint l’esquema dels últims anys, els concerts tindran un pes important en la Festa Major de Molins de Rei. El cap de cartell de l’agenda musical és Gossos, el grup de rock català que celebra 25 anys als escenaris i que justament aquest divendres ha anunciat que abandona els escenaris de manera indefinida. L’últim concert serà al desembre, així que a Molins de Rei hi haurà una de les darreres oportunitats per veure’ls. Serà dissabte 29 de setembre a la plaça de la Llibertat. Els acompanyarà Roba Estesa, un grup que s’ha fet popular darrerament fusionant músiques urbanes i festives amb instrumentació i melodies folk.

Barcelona Big Blues Band a la fresca

Un altre punt fort serà el concert de la Barcelona Big Blues Band. Aquesta reconeguda orquestra de blues i rythm’n’blues tocarà a l’aire lliure al barri de la Granja diumenge 24 en un concert organitzat per Daltabaix.

Nou festival Spray 4 skate

Una novetat d’aquesta edició amb molta vessant musical és el festival Spray 4 skate, organitzat per Interactu-art. Durant el dissabte 22 de setembre faran tallers de grafitis; i al vespre, concerts al parc del Llobregat. Entre ells actuarà Senyor Oca, un grup de hip hop i rap amb un membre de Molins de Rei que acaba de guanyar el concurs Sona 9. També hi actuaran Triple Esencia, Statu Quoniam, Circuspad, Homes Llúdriga, PD Gales i Lil Nyah.

Patinada Fest de la mà de El Pati

Aprofitant la Festa Major, la vinateria i vermuteria El Pati, situada al xamfrà del Carrer Major amb Ignasi Iglesias, organitzarà un sarau molt interessant durant tot el dia de Sant Miquel, el proper dissabte 29 de setembre. S’han proposat de fer més de 12 hores de música non-stop, amb la intervenció de diversos DJs de Molins de Rei i que inclourà un show especial amb la presència fins i tot d’una drag queen, la Luna Diva. A més, tenen previst d’unir-se musicalment al recorregut del Camell quan aquest passi per la zona a la nit. La iniciativa s’anomena Patinada Fest.

Empalmat amb concerts de divendres

El concert de divendres a la plaça de la Llibertat s’ajuntarà amb la nit d’empalmada ja que Sant Miquel cau en dissabte. A les 22 hores serà el concurs de grups Empalmat, on participaran Flames at sunrise, Cleanstring, Ushanka, Rebird i Laguna.

Després a la 1:45, començaran a tocar els grups contractats per l’Ajuntament, Un és The Txandals, que versiona amb estil funk èxits disco dels 80, 90 i actuals. Ja van actuar al concert de tarda de fi de festa de fa dos anys, amb la percepció que podien funcionar millor en un concert nocturn. I així serà ara. L’altre és Grallioli, un grup de Molins de Rei, també de versions, però amb la particularitat que ho fan amb gralles.

Fi de festa amb versions

Es manté el format de final de festa musical estrenat fa dos anys i que l’any passat es va suspendre per l’1-O. El grup d’aquest any serà The Papa’s and The Popo’s, un tribut a la música de ball. Diumenge 30 a les 20:30 a la plaça del Palau.

Rap feminista amb el Mulei

L’Ateneu Mulei torna a fer concerts a la plaça del Palau. Dijous 27 a les 20:30 faran sopar i concert de Mari Popes; divendres 28 a les 22 hores la banda de rock català Èxta6 i el rap i reggaeton feminista de Pupil·les; i dissabte 29 a les 22 hores el ball folk de La Portàtil FM.

Escenari permanent a la Granja

La diversificació d’escenaris per portar la festa als barris començada els darrers anys es consolida amb la instal·lació d’un escenari permanent a la Granja on es traslladen alguns concerts de la plaça de la Llibertat.

“Sant Miquel cau en dissabte i es solapaven actes”, explica el regidor de Cultura, Carles Ros. La concentració feia difícil fer les proves de so en condicions i així la plaça de la Llibertat quedarà reservada per als concerts grans.

A la Granja es faran dissabte 29 a la tarda havaneres amb Barca de Mitjana (17:30), la mostra del Cuadro de Baile (19h) i el clàssic ball a la fresca amb Pier. A més, al matí faran l’acte ‘Ballem a la Granja’, amb mostra de country, zumba i hip-hop.

Tots els estils

Altres concerts que s’han organitzat per Festa Major són el concert de música nocturna de Quòdlibet Grup Coral i Cor de Cambra Tyrichae de Tortosa (diumenge 24 a les 18 hores a la Gòtica); el Grup Vocal Zetzània actuarà en la presentació de la temporada de la Fede (dijous 17 a les 19:30); Alegria Cor Gospel actuarà a La Peni diumenge 30 i el ball del Foment de diumenge 30 a les 18 hores serà amb Pep i M. José Trio.

Feminitzar la música

Roba Estesa està format per dones i programar-lo és una manera de “treballar la presència de la dona als escenaris”, segons el regidor de Cultura, Carles Ros (CUP). Ros ha lamentat que l’any passat -en què el seu partit no estava al govern- només hi havia un 21% de dones, segons càlculs fets per ell mateix. No obstant, encara no té les dades del percentatge d’aquest any.

Per aconseguir la paritat han “demanat a les entitats que ho tinguin en compte a l’hora de programar”. Dels concerts programats per l’Ajuntament, Roba Estesa és totalment femení. Són totalment masculins Gossos i The Papa’s and the Popo’s, i barrejats amb predomini dels homes The Txandals i Grallioli. El Mulei porta un altre grup femení i feminista: Pupil·les.

Recomanacions personalitzades