El cartell de la Festa Major donarà el protagonisme al carrer

La Festa Major 2018 de Molins de Rei tindrà com a imatge una obra de Marc Viamonte que remarca el carrer com a espai de relació. Aquest any no s’ha fet el concurs per falta de temps i s’ha encarregat directament al segon classificat de l’any passat.

L’autor, Marc Viamonte, i el regidor de Cultura, Carles Ros, observant el cartell // Jordi Julià

L’espai de relació que representa el carrer és la base del cartell de la Festa Major de Sant Miquel 2018. El seu autor, Marc Viamonte, ha tornat a fer servir fotografia en el seu disseny després d’uns anys en què estaven fets amb il·lustracions.

Una cadira en un terra de llambordes és “la base, va creixent amb les diferents entitats fins arribar al punt àlgid, que són els gegants”, explica Viamonte. Són les gegantes dones les que hi ha a dalt de tots, mentre que els gegants Miquel i Bernat són més avall i d’esquena a elles.

Entre les gegantes, un element molt tradicional de la Festa Major molinenca: el bastó dels Miquels. “Volia que aparegués perquè mai no apareixia en cap cartell”, indica l’autor.

El cartell, obra de Marc Viamonte

Sense concurs

Des del 2016 el cartell es tria a través d’un concurs. Però aquest any no ha estat així. “No vam arribar a temps legalment per fer un concurs, i per això ho vam fer per encàrrec directe a qui va quedar en segon lloc l’any passat, ha explicat el regidor de Cultura, Carles Ros (CUP). La intenció del govern municipal, diuen, és tornar a fer concurs l’any que ve.

Recomanacions personalitzades