L’oposició reclama una Junta de Seguretat Local de forma urgent

El PSC, Molins Camina i Iniciativa-MES demanen al govern municipal la convocatòria de la Junta de Seguretat Local “vista la greu situació produïda en diverses nits d’agost on les dependències municipals es van quedar sense personal”.

Imatge de l’última Junta de Seguretat Local// Dan Costa — Ajuntament de Molins de Rei

Els partits de l’oposició mostren la seva preocupació envers la seguretat a Molins de Rei. El PSC, Molins Camina -partit que agrupa Podem amb altres formacions- i Iniciativa per Molins de Rei MES reclamen que es convoqui una Junta de Seguretat Local, l’òrgan d’informació i debat sobre la seguretat als municipis. Aquests grups municipals han entrat per registre una instància demanant aquesta reunió de manera “ràpida i urgent”, segons han informat aquest dijous en una nota de premsa conjunta.

Ho fan “vista la greu situació produïda en diverses nits del mes d’agost, on les dependències municipals es van quedar sense personal i vistes les denuncies dels propis agents del cos per l’incompliment del conveni laboral i la manca de personal establert per normativa”, han explicat en el comunicat. “Els tres grups municipals són partidaris de tractar els temes de seguretat en els seus òrgans de treball i debat i lògicament amb tota la prudència que aquests temes es mereixen”, especifiquen.

La reacció arriba després que el sindicat SPPM Cat denunciés que van haver de deixar la comissaria buida durant 30 minuts. Aquest mateix sindicat també va criticar una ordre que els prohibeix informar als ciutadans de les patrulles disponibles. L’inspector en cap de la Guàrdia Urbana va rebutjar llavors qualsevol tipus d’alarmisme i va defensar que la seguretat al municipi està garantida, destacant la col·laboració entre la policia local i els Mossos d’Esquadra.

L’oposició explica que en “diverses ocasions” han demanat reunions informatives per parlar sobre la seguretat i la composició de la plantilla de la Guàrdia Urbana i destaquen que la Junta de Seguretat encara no s’ha reunit per analitzar les dades del 2017, any en el qual la població va patir un repunt dels delictes tot i continuar per sota de la mitjana d’infraccions dels municipis de la regió metropolitana sud i del conjunt de Catalunya. “Lamentem que a data d’avui ni s’hagi produït aquesta reunió ni hàgim rebut cap resposta. Esperem sincerament que aquesta situació canviï en els propers dies”, sentencien PSC, Molins Camina i Iniciativa MES.

La Junta de Seguretat Local sí que es va reunir per valorar les dades de l’any passat, però no en la modalitat que l’oposició demanda. Segons han explicat fonts d’aquests partits, hi ha dos tipus d’aquest tipus trobades: una on es reuneixen el govern municipal i els responsables dels cossos de seguretat que actuen a Molins de Rei, Mossos i Guàrdia Urbana, i una segona on també hi ha els partits de l’oposició, representants veïnals i entitats com l’ADF. La primera tipologia de junta de seguretat sí que es va portar a terme però la segona, segons diu l’oposició, no.

Recomanacions personalitzades