Així s’ha transformat Molins de Rei en els últims 70 anys

L’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya crea imatges interactives que permeten observar els canvis a les ciutats des del 1946 fins a l’actualitat.

Segons l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat), que va actualitzar les dades l’any passat, Molins de Rei té 25.492 habitants. Durant la dècada dels 40 del Segle XX, la població molinenca era de 6.589 persones, segons dades de l’Instituto Nacional de Estadística (INE). Una evolució que, evidentment, també ha significat canvis urbanístics en el municipi. Unes alteracions que ara són més visibles que mai.

I és que l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) ha habilitat una eina que permet visualitzar les modificacions que han patit els pobles i ciutats a través d’una imatge interactiva, el que popularment es coneix com a GIF.

L’eina recull imatges fetes el 1945, 1956, 1986, 1994, 2000, 2003, 2004, 2006, 2008, 2009 i de tota la primera dècada del Segle XXI fins el 2016. Les fotografies es van intercalant de manera que es percep fàcilment la transformació de Molins de Rei durant els últims 70 anys amb la creació de barris com La Granja o el Canal per exemple.

D’altra banda, el mateix ICGC també ha habilitat una eina que permet fer la comparació de les imatges de forma manual superposant fotografies aèries i així contemplar les variacions de forma més pausada.

Un dels últims retrats de Molins de Rei des del cel es va fer gràcies a una col·laboració entre Guillem Fotògrafs i Viu Molins de Rei, que l’any 2015 van retratar el municipi amb fotografies fetes des d’un helicòpter.

Molins de Rei des del cel: el Canal, La Granja i pla general

Recomanacions personalitzades