L’Àrea Metropolitana pagarà 128.000 euros de la reforma de la Carretera

L’Ajuntament de Molins de Rei aprova un conveni amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona, que pagarà 128.000 euros de la reforma de les avingudes Barcelona i València, amb un pressupost total de 2,08 milions d’euros. L’oposició adverteix que l’elevat cost del projecte pot comprometre altres inversions com la llar d’avis. 

La configuració actual al tram central és la que planteja l'opció A: quatre carrils per a vehicles, dos d'ells per a aparcament // Jordi Julià

Estat actual de la Carretera // Jordi Julià

Segueixen els tràmits administratius perquè la reforma de les avingudes Barcelona i València, la zona popularment coneguda com la Carretera, sigui una realitat. L’Ajuntament de Molins de Rei ha aprovat un conveni amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) perquè l’ens supramunicipal es faci càrrec de 128.000 de la inversió que requereixen les fases dos i tres de la reforma, que sumen un cost total de 2,08 milions d’euros. Per tant, l’AMB pagarà un 6,1% del projecte que transformarà una de les artèries principals de Molins de Rei.

El consistori invertirà un total d’1,9 milions d’euros en remodelar l’antiga N-340, un procés que la majoria de municipis del voltant ja van fer fa anys. Segons va explicar el regidor de Finances, Ramon Sànchez (CDC), 1,5 milions d’aquesta inversió sortiran del pressupost municipal de l’any vinent i la resta s’han anat estalviant mitjançant els romanents de tresoreria -els diners que l’Ajuntament pressuposta però no executa- d’altres exercicis.

El PSC i Molins Camina adverteixen que la inversió pot comprometre altres promeses

El conveni de col·laboració amb l’AMB es va aprovar durant la sessió plenària del mes de juliol gràcies als vots a favor del govern municipal (CDC, CUP i ERC) i el PSC, mentre que la resta de l’oposició (Molins Camina, Iniciativa-MES i el regidor no adscrit Francisco García) van optar per l’abstenció.

“Estem hipotecant una part important del pressupost d’inversions de l’any vinent”, va alertar Miguel Zaragoza (PSC) durant el debat. Els socialistes van votar a favor de la mesura perquè la reforma de la Carretera formava part del Pla d’Actuació Municipal subscrit entre ells i CDC abans del trencament de la sociovergència, però tot i això van insistir en què aquesta reforma pot significar “comprometre altres promeses” en referència a la construcció d’una nova llar d’avis, precisament una estona després que la Plataforma d’Afectats per la Residència (PARM) assistís a un ple municipal on el tripartit independentista va admetre retards en una actuació també molt reivindicada.

Seguint en la mateixa línia, encara va ser més contundent Molins Camina, partit que agrupa Podem amb altres formacions en l’àmbit municipal: “Si s’ha de prioritzar i es fes una votació potser la Carretera no acabaria en primera posició per davant de la llar d’avis”, va assegurar la portaveu, Ana Aroca. A més, va assegurar que les inversions promeses pel govern municipal de cara a l’any vinent “no són realistes”. “El pròxim pressupost serà una autèntica obra d’enginyeria”, va sentenciar Aroca.

Per últim, el PSC i Molins Camina van recordar acords adquirids en la Taula del Deute de Molins de Rei on l’Ajuntament es va comprometre a no endeutar-se més del previst.

Ramon Sánchez va defensar la reforma de la Carretera. “És viable i és una reforma positiva”, va insistir, argumentant que l’antiga N-340 s’ha de convertir en un “nexe entre el Centre Vila i el barri del Canal”, dos nuclis que a vegades sembla que visquin d’esquenes. Sobre el deute, el regidor de Finances va recordar que es va pactar que l’Ajuntament es podia endeutar més del previst en casos excepcionals. “La llar d’avis és un d’aquests casos”, va dir per esvair dubtes. “La construcció d’habitatge públic és una altra excepció”, va exemplificar.

La plaça de la Bàscula serà el centre de la nova Carretera

Recomanacions personalitzades