L’Ajuntament inverteix 92.000 euros en la via pública durant l’estiu

El consistori comença una campanya de “petites millores” en la via pública amb un pressupost de 92.000 euros que s’està portant a terme durant el mes d’agost i acabarà al setembre.

El carrer Ignasi Iglesias, on s’ha millorat la vorera // Jose Polo

Com és habitual a Molins de Rei i multitud de municipis, l’Ajuntament està aprofitant els mesos estiuencs, amb menys gent i menor trànsit de vehicles, per portar a terme millores en la via pública. Asfaltatge, ampliació de voreres, pintar elements… tot un seguit de petites però al mateix temps importants actuacions aprofitant la tranquil·litat de l’agost.

Segons ha pogut saber Viu Molins de Rei, la inversió total d’aquestes millores és de 92.000 euros. D’aquest total, 52.000 euros es destinaran exclusivament a asfaltatge, segons han detallat fonts municipals. Els carrers Roger de Llúria, Poeta Mateu Janés, Sant Antoni Maria Claret i trams de Jacint Verdaguer i Àngel Guimerà veuran com es renova el seu aglomerat abans que finalitzi l’estiu. De fet, algunes d’aquestes actuacions ja s’han fet.

S’han millorat les voreres i els escocells del carrer Ignasi Iglesias, on també s’ha completat la plataforma única per arribar al carrer Major des del carrer Sant Miquel. De fet, la substitució de l’antiga vorera degradada per la plataforma única en aquest punt és una de les millores més vistoses.

També es faran voreres noves al carrer Sant Antoni Abad i al Forn de Vidre, i a Francesc Macià i Lluís Companys a més de la renovació de les voreres també s’actuarà en els escocells.

També s’ha millorat el carrer Poeta Mateu Janés // Jose Polo

D’altra banda, també es pintaran 41 passos de vianants i durant tot l’estiu s’aniran pintant elements i mobiliari com pilones, bancs, baranes, paraments verticals… “S’anirà barri per barri”, afirmen des de l’Ajuntament. Moltes d’aquestes actuacions al marge de l’asfaltatge seran realitzades per la brigada municipal, sense cost extra, però tot i això el consistori haurà d’invertir 40.000 euros més.

Camins escolars segurs

A més, durant aquest agost i durant el setembre se senyalitzaran els camins escolars segurs. És una iniciativa estesa a moltes poblacions que facilita el trajecte dels alumnes cap als centres educatius. De fet, és una de les propostes del Consell d’Infants de Molins de Rei. Estaran compostos per 18 pictogrames.

Filosofia de petites millores

“La filosofia és diferent de la de l’any passat, quan es van fer dues obres grans com el carrer Barraquer i la plaça de la Creu”, assegura en declaracions a aquesta redacció el regidor de d’Espai Públic i Manteniment, Marcel Marín (CDC).“Aquest any s’han prioritzat obres més petites i que arribin a més indrets, corregint deficiències”, afegeix. Es torna d’aquesta manera a la dinàmica anterior. L’any passat va ser l’excepció.

El tram del carrer Àngel Guimerà asfaltat // Jose Polo

“L’objectiu és millorar l’eficiència, amb la finalització de plataformes úniques, també ampliar les voreres més petites en la mesura de les nostres possibilitats i millorar els trams d’asfalt amb un deteriorament evident posant en relleu artèries principals del trànsit”, argumenta Marín.

“M’agradaria demanar disculpes a tots els veïns afectats per les obres que estem portant a terme. Hem treballat amb coordinació amb la Guàrdia Urbana per tenir la mínima afectació possible als ciutadans”, conclou el regidor d’Esplai Públic i Manteniment.

Recomanacions personalitzades