La nova estàtua de Lluís Companys és víctima d’un atac vandàlic

Tres mesos després d’estrenar-se, la part de dalt de l’escultura del racó de Lluís Companys ha desaparegut per culpa del vandalisme.

Ha desaparegut l’olivera de la part de dalt de l’escultura però les banderes segueixen intactes // Cedida

Es va col·locar per Sant Jordi i tres mesos després ja no està completa. L’escultura que va crear l’artista Joan Guitart està des de fa una setmana incompleta. La fusta d’olivera de la part de dalt, que Guitart va comprar a València i que representava “la sublimació de tot plegat, la transcendència, el missatge que deixa el president” ha desaparegut.

Fonts municipals confirmen que es deu a un acte de vandalisme contra l’escultura. Es té constància de que no hi és, almenys, des del passat dilluns 23 de juliol, precisament el dia que feia tres mesos justos que es va col·locar. Primer va desaparèixer una meitat i després l’altra. En canvi, segueixen intactes tant la bandera de la república espanyola com la senyera que formen part de l’escultura.

Inauguració de l’escultura de Joan Guitart dedicada a Lluís Companys // Arxiu — Jose Polo

 

Recomanacions personalitzades