L’Ajuntament incrementa als ajuts a la rehabilitació d’edificis

La convocatòria 2018 de les ajudes per arranjar edificis incrementen la quantia dels 45.000 als 55.000 euros, amb opció d’augmentar-ho amb romanents. També els han convocat abans de l’habitual.

Els ajuts permeten fer obres de rehabilitació d’edificis de Molins de Rei // Skeeze – Pixabay

L’Ajuntament de Molins de Rei ha tornat a publicar una nova convocatòria d’ajuts a la rehabilitació d’edificis i habitatges d’ús residencial. Ho ha fet quatre mesos abans del que és habitual i amb algunes novetats.

Aquesta nova convocatòria inclou un augment dels 45.000 euros de l‘any 2017 als 55.000 del 2018, amb la possibilitat d’augmentar aquesta dotació inicial amb romanents d’altres convocatòries no esgotades o amb d’altres que es puguin destinar a ampliar la quantitat inicial.

També canvien els requisits: excepcionalment, podran rebre els ajuts les obres ja iniciades abans que s’obrís la convocatòria. Tot i això, n’exclouen les actuacions sol·licitades per societats jurídiques i fons d’inversió propietaris d’edificis d’habitatges de lloguer. El termini per a totes les sol·licituds tancarà el 31 de desembre.

El regidor d’habitatge, Asier Baiona (CUP), ha explicat que “l’objectiu és millorar la qualitat de vida de la població i, més específicament, de les persones amb mobilitat reduïda tot millorant les condicions d’accessibilitat, així com el foment d’iniciatives per a la rehabilitació, la millora de l’habitatge i del paisatge urbà, i l’eficiència i salubritat”.

Per a Baiona també podran “reduir la presència d’immobles desocupats, concedint ajuts a propietaris d’habitatges desocupats per obres de rehabilitació, reforma i posada al dia, amb la condició que els posin en lloguer a través de la Bossa de Mediació en Lloguer Social de la vila, amb la finalitat d’incrementar el parc de lloguer social”.

Asier Baiona ha destacat que aquest any “avancem la convocatòria quatre mesos abans, destinem més pressupost i evitem subvencionar propietaris i fons d’inversió que vulguin rehabilitar habitatges per especular, fer fora els llogaters i fer créixer el preu del lloguer a Molins de Rei”.

Recomanacions personalitzades