Casals queda fora de l’executiva del PDeCAT després de fer d’ariet contra Pascal

L’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals, no ha ocupat finalment cap càrrec en la candidatura de consens que incloïa el sector crític que ell estava disposat a liderar. La renúncia de Marta Pascal ha anat lligada a que Casals també quedi fora. Diu que ha estat per voluntat pròpia i que seguirà d’alcalde fins al maig del 2019.

Casals amb la nova vicepresidenta del PDeCAT, en la visita de la setmana passada als exconsellers a la presó de Lledoners // @jrcasals

Era el cap visible del sector crític del Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT), i es postulava com a president del partit liderant una candidatura que aglutinés totes aquelles persones que consideraven que l’executiva, amb Marta Pascal al capdavant, estava sent poc propera a Puigdemont. Però després d’un cap de setmana maratoniana, finalment no tan sols no ha liderat cap candidatura alternativa al congrés del PDeCAT sinó que ni tan sols ocupa cap càrrec dins la direcció.

La idea que van mantenir els crítics va ser la d’intentar crear una candidatura ‘de consens’ que unís l’antiga estructura del partit amb el sector més proper a Puigdemont. Però l’alcalde de Molins de Rei assegurava que si no hi havia acord, ell estava disposat a ser el número u d’una llista pròpia del sector crític.

I al final, ni Pascal ni Casals. Dissabte la presidenta va renunciar a seguir continuant, admetent que no tenia la confiança de Puigdemont. I això va obrir la porta a aquesta llista de consens. En el que es pot interpretar com una cessió per dues bandes, Casals també ha acabat no formant part de l’executiva. Per contra, el president serà David Bonvehí (de l’antiga executiva) i la vicepresidenta Míriam Nogueras (dels crítics).

“No ho feia pel càrrec”

Casals assegura a Viu Molins de Rei que la seva exclusió de l’executiva ha estat “per voluntat pròpia”. Considera que no formar part de la candidatura en cap posició era una manera de demostrar que la seva voluntat de liderar el PDeCAT “no era per tenir un càrrec sinó per apostar per una sèrie de coses”.

Si hi havia aquesta llista de consens ell “podia ser-hi o no”. I com que s’ha aconseguit “el que volien els consellers i el president” de buscar una llista de consens, va considerar que “no calia que hi fos”. Remarca que ell va formar part de l’anomenat Pacte de Lledoners, que ha estat clau per aconseguir aquest consens.

Alcalde fins al final del mandat

La setmana passada corria la veu que Casals podia renunciar a l’alcaldia passat aquest congrés, donant pas al seu successor, Ramon Sánchez. Però l’encara ara alcalde ho desmenteix: “No prendré encara cap decisió. Seguiré fins al maig del 2019. Però tampoc sé si poden passar altres coses”. De fet, assegura que aquestes darreres setmanes, que ha estat bolcat en el congrés, ni tan sols li havia passat pel cap.

Justament al ple municipal de dijous passat es va aprovar que tot i ser alcalde cobri com a tinent d’alcalde a dedicació parcial, en una situació molt poc habitual. “Seguiré fent altres coses com sempre, ja que mai he estat en un sol lloc”, assegura qui fins ara havia compaginat ser alcalde o regidor amb ser diputat, assessor de la Diputació o secretari executiu de política municipal de Convergència.

[Fes-te soci de Viu Molins de Rei si vols poder llegir més notícies com aquesta. Necessitem el teu suport.]

Recomanacions personalitzades