Solidaritat i feminisme al Molins de Rei CF

El cadet-juvenil femení del Molins de Rei CF entrenat per Andreu Margarit col·labora amb l’ONG holandesa Women Win. 

El cadet-femení del Molins de Rei CF // Molins de Rei CF

L’esport com a eina de transmissió de valors com la disciplina i la solidaritat entre els adolescents. El cadet-femení del Molins de Rei Club de Futbol, format per noies d’entre 15 i 18 anys, va el·laborar un codi de conducta a principis de temporada on van acordar que l’incompliment de la normativa suposava el pagament d’un euro per part de la jugadora que es saltés les normes.

Ara, amb la competició finalitzada, les pròpies jugadores han decidit donar aquella guardiola a la ONG holandesa Women Win, que treballa arreu del món i està dedicada a “ajudar a les dones a poder exercir els seus drets i ho fa amb l’esport com a eina educativa”, segons ha informat l’entitat a través d’un comunicat. Per tant, a la disciplina i a la solidaritat també s’ha sumat el feminisme amb la reivindicació dels drets de la dona.

L’equip està entrenat per l’antic capità del primer equip del Molins de Rei CF, Andreu Margarit, que ja era un exemple de joc net dins del terreny de joc i ara continua en la mateixa línia en la seva faceta de tècnic i educador. “Van ser elles les que van proposar i decidir que volien donar els diners a la ONG, jo no vaig tenir cap incidència”, matisa Margarit.

Durant tota la temporada, a més de jugar al futbol i millorar tàctica i tècnicament, l’equip ha complementat la seva activitat amb dinàmiques encaminades a “potenciar valors” com per exemple el companyerisme, la generositat, l’empatia o el respecte entre molts altres.

Les entrenades per Margarit van aconseguir una meritòria permanència a Segona Divisió, categoria de bronze del futbol femení, a més d’aportar jugadores al primer equip de l’entitat. Però la seva gran victòria va més enllà del que ha passat sobre la gespa. “Els valors no són allò que hauries de ser o el que esperen que siguis, si no allò que realment ets”, afirmen.

Recomanacions personalitzades