Molins de Rei acollirà entrenaments de l’Europeu de waterpolo

La piscina municipal de Molins de Rei serà subseu del Campionat d’Europa de waterpolo de Barcelona. Del 15 al 25 de juliol esportistes de nou països diferents vindran fins a Molins de Rei per entrenar, tot i que no hi faran competicions. En aquest temps la piscina seguirà oberta al públic.

Aquest juliol la piscina municipal seguirà oberta però la meitat estarà tancada per als entrenaments // Jordi Julià

Les seleccions masculines i femenines de nou països diferents faran estada a Molins de Rei amb motiu del campionat de waterpolo. Del 15 al 21 de juliol faran servir la piscina municipal com a espai d’entrenament les seleccions femenines d’Itàlia, Turquia, Grècia, Croàcia i Serbia, i les masculines d’Eslovàquia, Romania, Gràcia Turquia, Geòrgia, Itàlia i Montenegro. A més, del 22 al 25 de juliol hi entrenaran els que hagin passat a la segona fase, i per tant no se sabran fins llavors.

Això permetrà “veure com entrenen seleccions de primer nivell a escala internacional”, ha afirmat el director esportiu de la subseu, Sergi Pedrerol. Destaca Grècia i Montenegro, dues seleccions de “màxim nivell”. En el cas de Grècia, sol ser als podis mundials i va ser un equip grec -l’Olympiacos- el guanyador de la Champions de waterpolo. I Montenegro és un dels equips que “des que es van separar de Iugoslàvia ha estat sempre en el podi”, comenta qui també és director tècnic del Club Natació Molins de Rei. També tenen bons números els italians, guanyadors de vuit campionats d’Europa.

El públic podrà veure com entrenen aquests jugadors, tot i que de passada. Faran els entrenaments a primera hora del matí i a última hora de la tarda ocupant la meitat de la piscina. Seran horaris en què la piscina està oberta i qui vagi a banyar-se fent servir la meitat que quedarà lliure els podrà veure. Tot i això, s’ho hauran de mirar o bé des de l’aigua o bé de lluny, perquè aquella meitat de la zona de grades quedarà tancada, a petició d’algunes de les seleccions participants.

La subseu s’ha presentat dins les instal·lacions del club // Jordi Julià

“L’organització ha escollit la Piscina Municipal de Molins de Rei per les seves dimensions olímpiques, la bona qualitat de les instal·lacions i la ràpida connexió amb l’Anella Olímpica de Montjuïc”, afirma el Club. El seu president, Jaume Mas, ha afirmat que el club “s’ha posat a disposició del campionat per col·laborar com ho ha fet sempre amb la selecció catalana i espanyola; costa trobar alguna competició on no col·laborem”.

L’alcalde, Joan Ramon Casals, ha assegurat que “si ens han triat vol dir que tenim les millors instal·lacions esportives”. Per Pedrerol, serà una manera de complementar les accions que es fan des del club treballant l’esport des de la base. “Fem moltes activitats de base, a nivell social, i ara hi haurà l’oportunitat de veure’n també de competitives”. Molins de Rei ja va tenir una experiència semblant el 2013, quan va ser subseu del Campionat del Món de waterpolo.

Recomanacions personalitzades