L’atletisme, el ping-pong i el tir amb arc entrenaran a l’antic institut

L’Ajuntament adequarà l’antic institut Lluís de Requesens, ara en estat d’abandonament, perquè puguin entrenar-hi algunes disciplines esportives que no tenien espai fix fins ara. Podrà ser l’espai definitiu per al tir amb arc i el tenis taula, tot i que per al Club Atletisme Molins de Rei serà una solució transitòria a mig termini.

Bona part de la zona exterior de l’antic institut serà per a l’atletisme // Jordi Julià

Tres entitats esportives que venien fent tombs sense tenir un lloc fix on entrenar trobaran una solució en l’antic institut Lluís de Requesens, situat a la falda de Collserola. El centre està en desús des que es va traslladar al barri del Canal i la cessió de la Generalitat a l’Ajuntament permet trobar-li aquests nous usos.

Un procés participatiu específic havia de decidir el destí d’aquest espai. Però a l’espera d’aprovar el pla d’equipaments, que va amb mesos de retard, el govern tira pel dret i ha optat per donar-lo ja ara a algunes entitats esportives i culturals.

I és que hi ha pressa. “Necessitem urgentment tenir l’espai al setembre, no podem esperar més”, demanava als polítics Àngels Llorens, directora de la secció de tir amb arc del Centre Excursionista de Molins de Rei (CEM), en la presentació del projecte. “Quan arriba el fred hem passat condicions molt dures, hem arribat a haver de posar estufes amb llenya”, assegurava.

Zona exterior, gimnàs i aules

Tant el tir amb arc com l’atletisme ocuparan la zona exterior de l’institut, entre l’edifici i les tanques de seguretat. El tir amb arc serà a la zona més propera a la porta per a vehicles, que quedarà inhabilitada obligant a l’accés per la porta per a vianants. Es preveu que estigui a punt el primer trimestre del 2019.

La zona del tir amb arc farà 216 metres quadrats amb un fons de 27 metres. L’Ajuntament sanejarà la zona, ara amb herbes, i instal·larà una xarxa especial de protecció. A més, tindran dues aules de l’institut per practicar la modalitat indoor (d’interior), sobretot per als mesos de fred, i que esperen tenir més aviat que l’exterior.

La resta de l’exterior acollirà l’atletisme. A més de sanejar l’espai i col·locar llums, instal·laran terra de tartan que inclourà una pista de 100 metres llisos i quatre carrils. Per al salt de llargada hi haurà una pista de 32 metres i un sorral de 7 metres, i salt d’alçada. No hi haurà espai per al llançament de llarga distància, javelina i pes, que hauran de seguir fent a Sant Feliu.

El lateral de la zona exterior serà per al tir amb arc // Jordi Julià

L’actuació de l’atletisme és la que costa més diners i la que trigarà més en fer-se. De fet, està pendent de trobar inversió, i esperen poder-la contemplar al pressupost municipal de l’any que ve, que aquest cop volen que estigui disponible des de l’1 de gener. Es treballa amb la primera meitat de l’any.

El primer a traslladar-se serà el tenis taula. No els cal inversió específica perquè ocuparan l’antic gimnàs de l’institut. S’hi traslladen aquest mateix mes de juliol. A més, s’aprofitaran els vestuaris per a totes les entitats esportives.

L’actuació té pressupostats ara mateix 80.000 euros, que inclouen l’adequació de l’institut després del vandalisme dels últims mesos. També es preveu afegir-hi part dels diners destinats a manteniment dels equipaments de forma genèrica.

Trobar un lloc fix

Cristina Vila (atletisme), Albert Puigarí (tennis taula) i Àngels Llorens (tir amb arc) dins l’antic gimnàs // Jordi Julià

“És un alliberament total i absolut, per fi tindrem un espai per a nosaltres”, afirma la presidenta del Club Atletisme Molins de Rei, Cristina Vila. Aquest és un “pas intermig” a l’espera d’un equipament definitiu que eviti anar a Sant Feliu, però “de no tenir res a tenir una cosa amb cara i ulls hi ha un pas”. Fins ara havien estat movent-se entre escoles i la Zona Esportiva Ricard Ginebreda, i fins i tot la Federació Obrera. Era una de les entitats que històricament més havien reclamat un espai digne.

El mateix passa amb les altres entitats, que fins ara practicaven en espais compartits. El Club Tenis Taula Molins de Rei practicava al gimnàs de l’escola Alzina des del 1995. “Allà estàvem limitats, ara podrem ampliar horaris, fer més grups i organitzar competicions”, assegura el president, Albert Puiggarí.

I pel que fa al tir amb arc, han compartit espai amb l’ADF i amb l’escola Josep Maria Madorell. A més dels problemes del fred, “el fet de ser un espai compartit feia que no sempre estigués disponible”, afirma Llorens.

La proposta és “fruit de les negociacions del pacte de govern, per donar solucions a les entitats esportives en situació de desemparament”, afirma el regidor d’Esports, Marc Rebulà (ERC), que considera “inadmissible” les condicions en què algunes d’elles entrenaven. El regidor d’Obres, Ramon Sánchez (CDC) creu que posar entitats esportives i culturals en un mateix lloc permetrà “generar sinergies entre elles”.

Recomanacions personalitzades