El refresc solidari reformulat recapta 2.300 quilos d’aliments

El primer any que el refresc solidari incloïa recollida en supermercats ha aconseguit 174 quilos més de menjar que l’any anterior. Han combinat el format del gran recapte amb l’habitual del refresc solidari, canviant activitats i concentrant-les a la tarda.

Tot i crear els punts de recollida als supermercats, a la tarda es podia seguir donant durant la festa // Jordi Julià

El cinquè refresc solidari de Molins de Rei ha canviat el seu format. El concepte era el mateix: donar algun aliment per a les persones en situació de vulnerabilitat que atén la Creu Roja i a canvi rebre un refresc gratuït com a compensació. En lloc de fer festa durant tot el dia, aquest any han fet les activitats només a la tarda, també a la plaça del Palau.

En canvi, al matí es podia donar menjar directament en tres supermercats de Molins de Rei, amb el mateix format que el gran recapte d’aliments, fent més fàcil que les persones que van a comprar facin una bossa a part per donar a qui menys té. La diferència amb el gran recapte era que aquí qui donava menjar al supermercat rebia un tiquet per a una consumició a la festa de la tarda.

El nou format ha canviat les activitats. Aquest any no hi ha hagut inflables i s’ha canviat per una animació infantil. Tampoc hi ha hagut correfoc, però han fet un taller de dibuix infantil on els nens expressaven què és per a ells la Creu Roja i que conformarà un mural per a la seu de Molins de Rei. I per primer cop els nens podien veure de prop les ambulàncies de la Creu Roja.

També han creat una nova rifa, en què qui comprava bitllets per al Sorteig d’Or de la Creu Roja entrava alhora en un sorteig de 60 productes cedits per diferents botigues de Molins de Rei. A més, els Matossers han fet els habituals tallers infantils per ensenyar els castells als més petits.

El nou format ha recollit 2.302,40kg d’aliments. Són 174 quilos més que els que van aconseguir en l’edició anterior, que es va acabar abans d’hora per la pluja. La xifra s’allunya del rècord assolit fa dos anys de 3.500 quilos, tot i que segueix sent superior al primer any, quan van aconseguir 1.500 quilos.

Els aliments seran per a les més de 120 famílies de Molins de Rei en situació de vulnerabilitat que reben assistència de la Creu Roja a través del Punt d’Atenció a les Famílies que tenen a l’avinguda de València. Aquesta edició ha estat organitzada per la Creu Roja, Can Pizza i Local.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Recomanacions personalitzades