El Baix Llobregat surt al carrer per condemnar la violació en grup de Molins de Rei

Nombrosos municipis de la comarca s’han solidaritzat amb la víctima de la violació que es va produir a Molins de Rei i han fet més d’una desena de concentracions per rebutjar les agressions sexuals i la violència masclista. L’alcalde de Molins de Rei confirma que l’Ajuntament farà d’acusació popular.

Tot el Baix Llobregat es va omplir dimarts, de manera simultània, de concentracions per condemnar la violació en grup que es va produir a la sortida de la discoteca. A les vuit del vespre, desenes d’ajuntaments, grans i petits, van veure com davant les seves portes la ciutadania sortia al carrer per mostrar la seva indignació no només per la notícia de la violació en grup de Molins de Rei, sinó també perquè la jutge va deixar en llibertat provisionals els investigats per l’agressió.

Una de les concentracions més nombroses va tenir lloc a Sant Boi, la població on la víctima va despertar sense recordar com havia arribat fins allà. Però també n’hi va haver a tota mena de municipis que no tenen vinculació directa amb el cas però que tenen en comú el rebuig al cas i la convicció que cal fer alguna cosa per evitar que casos com aquest segueixin passant.

This slideshow requires JavaScript.

S’hi van sumar les poblacions properes: el Papiol, Sant Vicenç dels Horts, Sant Feliu de Llobregat o Pallejà. També hi va haver concentracions a Martorell, Cornellà, Esplugues, Vallirana, Viladecans, Gavà, Sant Joan Despí, el Prat, Castelldefels i Sant Andreu de la Barca, entre d’altres.

Les concentracions tenien el suport del Consell Comarcal i el Consell de Dones del Baix Llobregat, que va fer una crida a mostrar davant els ajuntaments el seu “rebuig i enèrgica condemna contra aquest fet”. “Les agressions sexuals són una de les formes de violència masclista, un delicte que atempta contra la llibertat i la dignitat de les persones i que degrada no només a les dones que ho pateixen, si no que degrada a tota la ciutadania”, afirmava el manifest conjunt que es va llegir en tots els ajuntaments.

L’Ajuntament de Molins de Rei farà d’acusació popular

Molins de Rei va ser un més dels municipis on hi va haver concentracions. De fet, va ser una de les més nombroses, encara que no fos tant massiva com la convocada de forma improvisada dilluns en conèixer la notícia de la violació. Es van repetir càntics com “si ens toquen a una ens toquen a totes”. I també igual que el dia anterior, després de la concentració el grup de dones Les Heures va cridar a manifestar-se fins a la plaça de les Dones  o de la Creu.

This slideshow requires JavaScript.

Concentració i manifestació de Molins de Rei // Jordi Julià

En la concentració de Molins de Rei, l’alcalde, Joan Ramon Casals (CDC), va aprofitar per confirmar davant la ciutadania que l’Ajuntament es personarà com a acusació popular en aquest cas, tal com s’estava estudiant des de dilluns. “L’Ajuntament farà tot el que sigui a les seves mans perquè rebin el càstig que es mereixen”, va prometre l’alcalde, rebutjant alhora la decisió de la jutge de deixar els investigats en llibertat provisional. Al mateix temps, va dir que “hi ha molt per fer perquè no torni a passar mai més ni a la nostra vila ni enlloc”.

Recomanacions personalitzades