L’Agrupa crea un nou espai per al foc i la música amb la Focarrada

L’Agrupació Folklòrica de Molins de Rei ha repensat la seva Festa de Primavera amb un espectacle de foc a la plaça de la Llibertat que ha inclòs una botifarrada i dos concerts.

La Focarrada va unir el foc i la botifarrada // Héctor Hernández

Un dels plats forts del primer cap de setmana de les noves Festes de Primavera creades per l’Ajuntament aquest any ha estat la Festa de Primavera de l’Agrupa. Tot i ser dues activitats amb noms semblants no eren el mateix: la coincidència ha fet que l’Ajuntament plantegés crear una mena de Festa Major en petit -Festes de Primavera- al mateix temps que l’Agrupació Folklòrica ja tenia pensat d’abans que volien donar un impuls important a la Festa de Primavera que tradicionalment solia organitzar l’entitat.

“Quan l’Ajuntament ho va plantejar ens vam incloure al programa general però mantenint el nou format que havíem ideat”, indica a Viu Molins de Rei la presidenta de l’Agrupació Folklòrica, Marta Espona. L’acte solia incloure jocs infantils, sardanes i correfoc. Aquest any, han creat un nou concepte: Focarrada, la unió de Foc i Botifarrada. El correfoc l’han separat i es farà en un altre acte també dins les Festes de Primavera municipals, que segueixen aquest proper cap de setmana, i el foc ha pres un caire més proper a l’espectacle, tot i que la gent hi podia participar i ballar a sota com un correfoc qualsevol.

L’espectacle va comptar amb la participació dels diables de Terrassa i Sant Feliu de Codines i va incloure malabars i diferents danses: una que incloïa ni més ni menys que una botifarra, i una altra que era una sardana de foc on els balladors portaven bengales. No hi van faltar moments amb més esclat de petards purs i durs.

La Focarrada es va fer a la plaça de la Llibertat // Héctor Hernández

També van fer una botifarrada, amb notable èxit de participació: van exhaurir les més de 300 botifarres que tenien. D’altra banda, van crear un nou espai d’oci amb els concerts de The Spinoff i Timón Republik. L’acte també havia de tenir la participació d’un DJ, però no va ser possible perquè l’acte va haver d’acabar mitja hora abans del previst perquè es van veure afectats per l’apagada elèctrica que va afectar Molins de Rei la matinada de dissabte a diumenge.

La presidenta de l’Agrupació està satisfeta perquè han aconseguit els objectius que buscaven amb notable participació del públic: “Volíem fer una festa més completa i oberta a tothom, no només de l’entitat. Hem arribat a gent de totes les edats amb concerts de diferent tipus, i hem aconseguit crear una activitat de foc nova”, valora Espona. A més de la Focarrada, han mantingut les activitats habituals de la Festa de Primavera de l’Agrupa: jocs infantils i sardanes amb la cobla Ciutat de les Roses.

Fotografies de Héctor Hernández

This slideshow requires JavaScript.

Recomanacions personalitzades