El Cèltic Bàsquet Molins femení baixa a Primera Catalana

CB Molins de Rei 44-51 Bencriada Banyoles. Les molinenques no poden conservar la categoria en el primer any de la història del club a Copa Catalunya després de caure per 2 a 0 en les fases per eludir el descens.

Una entrada a cistella // Jose Polo

Ara fa dues temporades el masculí passava exactament pel mateix moment i fa una setmana estaven lluitant en les fases d’ascens a Lliga EBA. El Cèltic Bàsquet Molins de Rei femení ha certificat el seu descens a Primera Catalana després de caure per 44 a 51 contra el Bencriada Banyoles, que ha guanyat l’eliminatòria per la permanència per 2 a 0.

Desconsolades, les jugadores molinenques ploraven sobre la pista del Poliesportiu Municipal. Era la primera temporada del club a Copa Catalunya, i no s’ha pogut mantenir la categoria. Però al Molins Arena ja s’ha vist com els equips, a base de treball i aprendre dels errors, poden renéixer i volar encara més alt.

El partit va ser una muntanya russa d’emocions on va guanyar qui va controlar millor els nervis. En alguns moments semblava que el Molins podia salvar el match ball i forçar el tercer enfrontament de l’eliminatòria. Però les visitants van competir millor al principi i al final, i per això van ser les guanyadores. “Ha estat un partit molt igualat, amb molts nervis, però ha pesat que elles jugaven per guanyar i nosaltres per no baixar”, definia l’entrenador molinenc, Juan Couto, un cop finalitzada la seva última jornada a l’entitat després d’una dècada prodigiosa pel bàsquet de Molins de Rei.

Amb un primer parcial de 0 a 6 les coses no començaven bé pel Molins. A les entrenades per Sandra Ventura se’ls veia menys nervioses, però tampoc van poder trencar el marcador. Ja des del principi, i va ser la tònica habitual, el Banyoles va castigar al Molins recuperant rebots ofensius amb relativa facilitat gràcies al seu físic imponent. Segones oportunitats que van ser clau en un matx on a totes dues formacions els costava anotar. “Guardeu els nervis, ja els hem regalat un quart, juguem a bàsquet”, deia Couto a les seves noies després del final del primer període, que va acabar 8 a 12.

Efectivament, a poc a poc les molinenques van començar a millorar. Les forces estaven equilibrades. Però el Molins fallava algunes situacions clares per anotar. “Ens cremava la pilota a les mans, a nivell emocional no hem controlat el partit”, valorava Couto després de la derrota. Amb tot, es va arribar a la mitja part amb un 19 a 21 a l’electrònic. Només dos punts de diferència.

Couto durant un temps mort // Jose Polo

Durant l’inici del tercer quart el Molins va començar amb bon to. Amanda anotava dos punts i després Laia continuava amb un triple que posava les locals per primera vegada per davant en el marcador (24-23). Però el Banyoles va saber patir i esperar al seu moment. Cristina Pagés, tot coratge i esforç, es barallava sota cistella i aconseguia fer mal en el joc interior, però el rebot seguia sent del Banyoles. 33 a 31 al final del tercer període i tot per decidir, amb les graderies plenes d’aficionats dels dos equips.

I en l’últim quart les visitants van tornar a entonar-se per emportar-se el partit i la salvació. Núria anotava aquells punts decisius, mentre que el Molins no podia gestionar la situació i cada vegada veia el camí cap a cistella més complicat de superar. No van poder suportar la pressió, després d’un curs on, en paraules de Couto, s’han “partit la cara contra grans equips”. Un esforç que les va portar a evitar el descens directe gràcies a una segona volta molt bona, guanyant partits contra conjunts teòricament superiors. Ho van intentar fins al final però va ser impossible. La victòria -per 44 a 51- i la permanència va ser pel Banyoles.

Un moment molt dur per al femení del Cèltic Bàsquet Molins, però del qual també es pot aprendre i fer-se més fortes. “L’esport és així, després de deu anys amb molts ascensos t’acomiades de Molins de Rei amb un descens, però són un equip enorme, ha estat un orgull màxim entrenar-les”, sentenciava Juan Couto.

[Vols que fem més cròniques esportives com aquesta? Fes-te soci del Viu Molins de Rei i ajuda’ns a arribar a més poliesportius i estadis. T’emportaràs gratis l’Anuari en paper i gaudiràs de sortejos i descomptes.]

This slideshow requires JavaScript.

Fotos: Jose Polo

Recomanacions personalitzades