Molins de Rei tindrà per primer cop Festes de Primavera

Començant amb un ball dels bastoners de Sant Feliu, les primeres Festes de Primavera donaran una finestra a les entitats per fer actes amb el bon temps. El nou centre de culte celebrarà l’obertura, el Mulei farà activitats com les que fa per Festa Major, l’Agrupa farà festa de foc i concerta a la plaça de la Llibertat i els capgrossos tindran cercavila pròpia.

L’alcalde i el regidor de Cultura van presentar les Festes de Primavera en roda de premsa // Jordi Julià

Com una Festa Major de petit format i amb més bon temps que a finals de setembre, però sense dir-li Festa Major. Seria una manera de resumir com seran les primeres Festes de Primavera, impulsades per l’Ajuntament per “crear un segon pol cultural de primavera” i alhora “donar marge a les entitats perquè les activitats que organitzen funcionin millor”, afirma el regidor de Cultura, Carles Ros (CUP).

Ros creu que no seria correcte dir que és una segona Festa Major -com tenen altres pobles- perquè no té tant de pes: “no volem substituir res que ja es fes al setembre, el que fem és agrupar les activitats que ja es feien i algunes entitats n’afegeixen de noves”, indica el regidor.

Consulta el programa de les Festes de Primavera 2018 en PDF

Toc d’inici amb ball de bastons

Per això, el que seria el pregó s’anomenarà ‘toc d’inici’. La intenció és que cada any hi hagi com a convidada una expressió diferent de la cultura popular. Aquesta primera edició serà amb els bastoners, de la qual precisament no n’hi ha a Molins de Rei. Vindrà la colla de Sant Feliu de Llobregat.

Festa d’estrena del centre de culte

Nombroses entitats s’han bolcat en organitzar activitats en els dos caps de setmana que durarà: des de divendres 25 de maig fins al diumenge 3 de juny. Una d’elles és la Comunitat islàmica, que ha organitzat un ‘Iftar’ -trencament del dejuni- popular a la carpa de la Mariona que alhora servirà per donar a conèixer el nou centre de culte al carrer Sant Sebastià. Serà dissabte 26 de maig.

Mulei per primavera

També crea actes nous l’Ateneu Mulei amb diverses activitats diumenge 27 a la plaça del Palau similars a les que organitzen per Festa Major: festa de paelles, vermut amb actuació musical amb Sergi Estella i jocs rurals.

Cercavila de capgrossos i correfocs

Les festes serviran perquè els capgrossos puguin tenir una cercavila pròpia, ja que sempre surten acompanyats dels gegants. A més, es podran conèixer els nous vestits dels capgrossos estrenats el passat Sant Jordi, juntament amb un concert vermut amb la banda. Serà el 3 de juny, el mateix dia que les colles de diables organitzaran un correfoc infantil de primavera. Després dels més petits, els adults també faran altre correfoc amb la participació de colles molinenques i també convidades d’altres poblacions.

Foc i concerts a la Llibertat amb l’Agrupa

També hi haurà entitats que aprofiten per potenciar actes que ja organitzaven. És el cas de l’Agrupa, que aprofitarà per donar un impuls important a la seva Festa de Primavera, que inclourà la Focarrada: un espectacle de foc amb els diables. I faran que la plaça de la Llibertat tingui concerts nocturns igual que per Festa Major, amb actuacions de The Spinoff i Timón Republik. Això serà el dissabte 26 de maig. El divendres, l’Assemblea de Joves farà tallers de Dancehall a la mateixa plaça.

Festival de grafitis

L’Ajuntament també organitzarà directament activitats com el Cinema a la Fresca (divendres 1 de juny amb ‘Cavernícola’) i el festival Spray 4 colours, diumenge 2 de juny. Faran tallers de grafitis per a joves i pintaran el viaducte de la riera Mariona a les vies del tren. Serà l’inici d’una iniciativa per portar l’art urbà als carrers de Molins de Rei. D’altra banda, les associacions de veïns faran una festa de l’escuma a la plaça de la Llibertat.

Agrupar activitats existents

A més, també engloba actes ja existents: la festa de la cooperació, que tindrà un to més festiu amb una mostra de danses, els concerts vermut dels diumenges a la pista de la Peni, o els actes de l’Esportíssim, que aquest any faran una festa Holi al Parc de la Mariona, la trobada de vehicles clàssics i la festa de final de temporada de Xarxa

Recomanacions personalitzades