Les empreses assessorades per l’Ajuntament tenen l’índex de supervivència més alt de la província

Quatre de cada cinc empreses que han rebut l’assessorament del centre García Nieto de l’Ajuntament de Molins de Rei continuen actives al cap de tres anys. Són les dades més altes de tots els Centres Locals de Serveis a les Empreses de la província de Barcelona i estan 20 punts per sobre la mitjana de Catalunya.

Imatge del servei de creació d'empreses // Ajuntament de Molins de Rei

Imatge del servei de creació d’empreses // Arxiu — Dan Costa/Ajuntament de Molins de Rei

La Diputació de Barcelona ha posat el Centre d’Ocupació i Serveis a les Empreses Joan García Nieto de Molins de Rei com a “cas d’èxit”, segons assegura l’Ajuntament en un comunicat. Elogien l’alt grau d’èxit en l’assessorament a emprenedors, ja que el 79,2% de les empreses de nova creació assessorades pels serveis municipals durant el període 2011-2014 continuaven actives al cap de tres anys, que és el període en què es pot considerar que una empresa es pot considerar viable.

Les dades són superiors a la mitjana: entre les empreses creades el 2014, van sobreviure un 76,4% a Molins de Rei, un 59,2% al Baix Llobregat i un 62,1% a la província de Barcelona. Tot i això, l’enquesta de la Diputació diu que només un 32% de les empreses de Molins de Rei creades el 2014 té bones expectatives per l’any que ve.

Les empreses creades entre 2011 i 2014 a Molins de Rei tenen 2,2 treballadors de mitjana i un 28% d’aquestes empreses ha facturat més de 50.000 euros anuals. En l’any estudiat, el 2014, el Centre de Serveis a les Empreses va informar 284 persones, en va assessorar 201 i va treballar 55 plans de negoci que van acabar concretar-se en la creació de 44 empreses.

L’Ajuntament atribueix aquestes bones dades al fet de tenir dos punts d’atenció ubicats estratègicament, el creixement continuat del servei des de la seva creació, tenir una estructura especialitzada, l’acompanyament al llarg de tot el projecte, la derivació a altres serveis quan es detecta que no és viable i el treball transversal, entre d’altres.

Recomanacions personalitzades