Molins de Rei rebutja la sentència de La Manada per unanimitat

Tots els partits polítics s’han unit al ple municipal per rebutjar la sentència contra els autors d’una violació en grup. Més de 200 persones també han mostrat el seu desacord amb els jutges en una concentració a la plaça de l’Ajuntament.

Més de 200 persones es van concentrar a la plaça de l’Ajuntament // Jordi Julià

Entre crits de “No estàs sola” i “Si ens toquen a una ens toquen a totes”, més de 200 persones es van concentrar dijous al vespre a la plaça de l’Ajuntament de Molins de Rei en una protesta d’urgència, igual que en moltes poblacions d’Espanya, al conèixer la sentència contra els membres de La Manada que van cometre una violació en grup.

La convocava el grup de dones Les Heures: “Al conèixer la sentència no ens podíem quedar a casa”, va afirmar una representant de Les Heures. El grup de dones acostuma a fer actes en forma de performance. Tot i la improvisació del moment, van preparar la lectura d’un text de l’escriptor Roy Galán en rebuig de la sentència així com un poema de Bel Olid.

Hi va haver presència de tots i cadascun dels regidors de l’Ajuntament perquè en aquell moment s’estava fent ple municipal i el van aturar per baixar a la concentració. Però dins el ple municipal, el rebuig també va ser unànime.

Al començar la sessió, la regidora de feminismes i alliberament LGTBI, Laura Munt (CUP) va llegir un manifest de rebuig a la sentència, que va rebre també el suport de tots els partits.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Recomanacions personalitzades