L’espigolada cull per a la Creu Roja 500 quilos de faves que s’haurien perdut

La campanya per conscienciar sobre els aliments que es llencen tot i estar en bon estat ha organitzat per primer cop una espigolada. 18 persones van anar als camps de Molins de Rei recollint faves que s’haurien quedat a la planta sense collir-se. En van aconseguir 500 quilos, que seran per a les famílies necessitades que atén la Creu Roja.

Els voluntaris de l’espigolada han recollit faves per a persones necessitades // Ajuntament de Molins de Rei

Sota el nom d”espigolada’ s’amaga una activitat ben senzilla però molt útil: fer una mena de ‘batuda’ pels camps agafant tots aquells aliments que han quedat a les plantes després de la collita. Evidentment, amb el consentiment dels propietaris. Normalment es tracta d’aliments que no són rendibles i que al pagès no li surt a compte, però que en canvi són aptes per al consum.

A Molins de Rei es va organitzar aquesta activitat per primer cop el passat 7 d’abril. S’emmarcava en la campanya contra el malbaratament alimentari que s’ha impulsat complint una moció d’ERC i que també treballa perquè els restaurants donin bosses per emportar-se el menjar sobrant, entre altres accions.

L’espigolada popular es va fer a la zona d’horta entre Molins de Rei i Sant Feliu de Llobregat. Els 18 participants van recollir 50 quilos de faves, que han donat al banc d’aliments de la Creu Roja perquè els reparteixi entre les persones en situació de pobresa que atén al Punt de Suport a les Famílies.

Amb l’espigolada es buscavarecuperar la tradició, apropar l’experiència de la vida agrícola i aprofitar els excedents alimentaris”, assegura l’Ajuntament. També destaquen que s’han generat sinergies entre els pagesos col·laboradors, els voluntaris que recullen i les entitats que fan arribar el menjar a les persones necessitades.

Recomanacions personalitzades