Els Mossos inclouen un molinenc en la investigació de la protesta del CDR al Parlament

Un jove de Molins de Rei ha estat afegit a la llista de persones investigades pels Mossos d’Esquadra per haver participat en les protestes convocades pels Comitès de Defensa de la República (CDR) al voltant del Parlament durant el ple del 30 de gener, tot i que ell nega que hi fos. L’han citat a declarar però no l’han detingut.

Els dos joves s’han presentat a la comissaria però s’han negat a declarar // Jordi Julià

La causa contra els Comitès de Defensa de la República (CDR) ha arribat també a Molins de Rei. Aquest dimarts 10, els Mossos d’Esquadra van detenir sis persones en diferents poblacions catalanes acusades de trencar el cordó policial que envoltava el Parc de la Ciutadella. El mateix dimarts al migdia van trucar a en Marcel, un jove de Molins de Rei, citant-lo a declarar aquest dimecres 11 a la comissaria de Sant Feliu de Llobregat.

El jove afirma a Viu Molins de Rei que en la trucada li van comunicar que l’acusaven d’haver participat en el tall de l’autopista B-23 el 8 de novembre, que estava convocat pel CDR Molins. Tot i això, quan ha anat a declarar, li han informat que l’acusaven -igual que les sis persones detingudes dimarts- d’haver trencat el cordó policial que protegia el Parlament de cara al ple d’investidura de Puigdemont que es va acabar suspenent, el passat 30 de gener. El jove afirma que no era a Barcelona aquell dia.

Un altre jove, Daniel, que no és de Molins de Rei, ha estat citat a declarar el mateix dimecres a la tarda. També l’acusen de ser al Parlament. Els defensa l’advocat David Aranda, membre d’Alerta Solidària, una organització de l’esquerra independentista que es dedica a donar suport a casos com aquest.

Aranda ha explicat a aquest diari que tots dos han rebut “una imputació molt genèrica d’atemptats i desordre” però només en relació als fets del Parlament. No hi ha cap referència al tall de l’autopista. Tot i que les detencions van coincidir a fer-se dimarts i també tenien en el punt de mira els CDR, aquesta causa no és la mateixa que l’acusació de terrorisme i rebel·lió. En el cas dels fets del Parlament és una investigació dels Mossos, mentre que l’acusació de terrorisme respon a ordres de la Fiscalia i la detinguda respondrà davant l’Audiència Nacional.

L’advocat considera que l’acusació “no s’aguanta per enlloc”. Acusen al jove molinenc d’anar contra la línia policial però assegura que aquell dia no era ni tan sols a Barcelona. Al judici, que encara no saben quan serà, aportaran proves per demostrar que ell no hi va participar. En canvi, en el cas del Daniel admet que sí que era en aquesta protesta, però segons l’advocat, els Mossos “recullen uns insults, però els insults no són cap mena de delicte”.

Concentració de suport

Un centenar de persones s’han concentrat davant la comissaria // Jordi Julià

Tots dos s’han presentat davant els Mossos d’Esquadra però s’han acollit al dret de no declarar. Unes 150 persones, la majoria joves, s’han concentrat davant la comissaria de Sant Feliu per donar-li suport, convocades per Alerta Solidària. Entre elles hi havia regidors de CUP i ERC de Molins de Rei així com l’alcalde, Joan Ramon Casals (CDC), un dia després de ser ell qui declarés, però en el seu cas a la Ciutat de la Justícia acusat de col·laborar amb l’1-O.

Recomanacions personalitzades