El PSC inicia una campanya en defensa de les pensions

Una xerrada de la ponent al pacte de Toledo per les pensions, Mercè Perea, va considerar una “enganyifa” els canvis que el PP ha plantejat ara. Era el primer acte dels socialistes molinencs sobre el sistema de pensions, juntament amb la recollida de firmes per unes prestacions dignes.

Els jubilats del Casal d’Avis Primer de Maig van interessar-se per les seves pensions // Jordi Julià

El Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) ha encetat al Casal d’Avis Primer de Maig una sèrie d’actes en defensa de les pensions. El portaveu socialista de Molins de Rei, Xavi Paz, va intentar posar-se a la butxaca els jubilats del barri del Canal afirmant que “no és el mateix un govern socialista que treballa per l’enfortiment del sistema públic de pensions que un govern de dretes que l’afebleix i fa perdre poder adquisitiu als pensionistes d’aquest país”.

Fa una setmana, van estar als carrers de Molins de Rei demanant signatures en defensa d’unes pensions dignes, i asseguren que seguiran fent-ho. I a més d’aquesta xerrada, tenen previst fer altres actes de format més petit per fer “pedagogia” -segons Paz- sobre les alternatives al sistema actual. Curiosament, a Molins de Rei no ha sorgit cap moviment en defensa de les pensions com sí que ha passat en moltes poblacions del voltant.

Les propostes del PSOE

La diputada al Congrés Mercè Perea i el portaveu del PSC Molins de Rei van prometre unes pensions dignes // Jordi Julià

Les reformes del sistema de pensions s’han de debatre al pacte de Toledo del Congrés dels Diputats espanyol. Com a representant socialista hi ha la diputada Mercè Perea, i va ser la convidada en aquest acte a Molins de Rei. Va dir que davant la reforma que va fer el PP, el PSOE ha fet en aquest pacte fins a 29 propostes d’alternatives.

Perea va assegurar que amb la reforma del PP, “en 20 anys la pèrdua de poder adquisitiu dels pensionistes pot ser d’un 30 o 40%”. Així, “les pensions deixaran de tenir sentit perquè ningú voldrà cotitzar”. Diu que no es creuen el “trasbals demogràfic que pot suposar que sigui insostenible” dibuixat pel PP.

“El sistema és sostenible. Les pensions s’han de garantir i han de ser dignes”, va afirmar, categòrica, la diputada. Creu que és “cabdal” que es mantingui l’augment d’acord amb l’Índex de Preus del Consum (IPC). La manera de sostenir-lo ha de ser “generant llocs de treball dignes”.

Sobre la pujada de pensions que ha anunciat Rajoy darrerament lligada als pressupostos, creu que és “una trampa i una enganyifa”, ja que només pugen les pensions mínimes però “la gent no ho notarà”. Qüestiona també que prometin ara millorar les pensions de les persones vídues quan “hi ha una proposta del PSOE que PP i Ciutadans, que governen de la mà, tenen bloquejades”.

 

Recomanacions personalitzades