El PSC critica que el govern no ha acceptat cap proposta de l’oposició al pressupost

“No han modificat ni una coma”, ha lamentat el portaveu socialista, Xavi Paz, en una roda de premsa de valoració dels pressupostos del 2018. Assegura que el govern de CDC, CUP i ERC no ha canviat “ni tan sols errors de càlcul” que els van avisar que hi havia. 

Xavi Paz va valorar en roda de premsa els pressupostos acompanyat de la primera secretària, Jessica Revestido // Jordi Julià

El PSC està basant les seves crítiques a l’acció de govern del tripartit independentista a titllar els nous partits que han entrat a governar -CUP i ERC- d’“incongruents”. Ja ho va fer el regidor Miguel Zaragoza a la sala de plens quan es va aprovar el pressupost, i després hi ha tornat el portaveu, Xavi Paz, en una roda de premsa de valoració dels pressupostos. “Són contradictoris entre el que demanaven a l’oposició i el que practiquen al govern”, ha afirmat.

Creuen que ara que han arribat al govern han fet el mateix que els criticaven a ells quan governaven: “No han acceptat cap de les nostres propostes”, lamenten. Diuen que “més enllà de fer-nos aclariments i explicacions, no van modificar ni una sola coma”. Concretament, diu que el document de proposta de pressupost que els van entregar el primer dia és “idèntic” al que s’ha acabat aprovant. Això es contradiria amb el que va dir el govern de que el pressupost, tot i no poder incorporar les propostes de la ciutadania a l’Audiència Pública per falta de temps, ja seria prou plural perquè seria fruit del debat a la sala de plens amb els partits de l’oposició.

Molins Camina -el partit que agrupa Podemos i altres formacions- ho corrobora. Preguntada per Viu Molins de Rei, la seva regidora, Ana Aroca, ha dit que en aquest pressupost no van presentar cap nova proposta diferent de les que presentaven els anys anteriors: “les nostres demandes històriques de nou no van ser escoltades malgrat el canvi de govern”, afirma.

El PSC ha assegurat fins i tot que va advertir d’errors de punts que estaven mal calculats, com ara que el pressupost per als regidors de l’oposició ha de ser inferior perquè amb el canvi de govern n’hi ha menys però “no van canviar ni tan sols això”. Aquí Paz ha aprofitat per reiterar que considera una “falsedat” que “hagi reduït l’estructura política” com van afirmar en l’acord de govern perquè “tot i que es baixin el sou hi ha més regidors que cobren i el cost total és superior”. En concret, el propi document del pressupost diu que hi haurà 31.428,15 euros més per any en sous del govern.

Una altra crítica d’incongruència que ja van mencionar al ple municipal és que han “donat per fet” el destí del romanent abans que es faci el debat al ple. Per això, Paz els acusa d’“estafa democràtica, engany, opacitat i falta de transparència”. “Han prescindit de l’oposició i de la ciutadania”, ha conclòs.

Recomanacions personalitzades