El Cèltic Bàsquet Molins es classifica per a la Fase Final de Copa Catalunya

Els entrenats per Jesús Fernández tenen assegurada una plaça matemàticament i continuen líders del seu grup. La classificació és l’inici d’un camí que pot portar el bàsquet de Molins de Rei a Lliga EBA per primera vegada en la seva història. 

Els jugadors celebrant l’èxit // CB Molins de Rei

Algú podria dir que és un miracle, però més aviat són els fruits d’una línia de treball per la qual s’ha apostat, fins i tot, en els moments més difícils. Ningú s’imaginava el Cèltic Bàsquet Molins lluitant per l’ascens a EBA quan el conjunt entrenat per Jesús Fernández va baixar a Primera Catalana ara fa dues temporades. Però el club va actuar amb el cap fred i va doblar l’aposta per un projecte que, un curs després, ja havia recuperat la categoria de Copa Catalunya i, en aquests moments, acaba de segellar la seva classificació per a la Fase Final de la categoria més exigent del bàsquet català.

Líders del seu grup amb 18 victòries i només dues derrotes -balanç fins i tot millor que el del curs passat en una categoria inferior- el Cèltic Bàsquet Molins de Rei ja té assegurada una plaça a la Fase Final, on competiran els quatre millors equips dels dos grups de Copa Catalunya. “Si ens ho preguntes a principis de temporada hauria estat mot agosarat, és una sorpresa, som un equip recent ascendit”, confessa en declaracions a Viu Molins de Rei l’etern capità del bàsquet molinenc, Miquel Sánchez. “Però vam començar líders des de l’inici i, abans d’acabar la primera volta ens ho vam plantejar”, afegeix.

Segons Sánchez una de les claus ha estat que la formació “s’ho ha cregut”. “A més, hem sabut patir en els enfrontaments que no han estat fàcils i reaccionar bé en els moments complicats per lesions, com el que estem passant ara”, considera el capità. El gruix de l’equip porta molts anys jugant junts i la química a la pista es nota jornada rere jornada. A més, han sabut reforçar-se incorporant homes de qualitat.

Intentarem classificar-nos per al Top 4

Si l’equip de Molins de Rei pot superar una eliminatòria a doble partit que es disputarà a mitjans de maig, aconseguiria el passi per al Top 4 de Copa Catalunya. “Tots els equips de l’altre grup són molt físics i les pistes són complicades”, explica Miquel Sánchez sobre el pròxim repte. El sistema de competició obliga a l’encreuament entre equips dels dos grups. Tot i això, Sánchez afirma sense por: “intentarem classificar-nos per al top 4”.

Si ho aconsegueixen, estarien davant de la fita més important de la història del bàsquet de Molins de Rei. Mai abans cap equip ha competit a Lliga EBA, i hi ha dues places assegurades pels dos primers de la final a quatre de Copa Catalunya. Aquesta competició és la quarta màxima categoria en l’àmbit estatal, només per sota de LEB Plata,LEB Or i l’ACB.

 

 

Recomanacions personalitzades